Külastajaid:

counter

esmaspäev, 30. august 2010

Matemaatika naistele ja meestele

Kirjutasin oma eelmises sissekandes, et pliiti enne ärasõitu ilmselt ei näe. Võib-olla, et pean need sõnad siiski tagasi võtma, sest asjad on väga ilusas tempos liikumas. Soemüür valmis, täna tehakse pliidi välismüüritis.

Arvutasin natuke, väikeses toas on nüüd endise 1,35 ruutmeetri asemel 2,16 soojaksminevat pinda. Elutoas endise 1,12 asemel 3,44. Ahi tuleb ka läbi kahe toa, see annab kõvasti juurde. Kvaliteedist parem ei räägi, eelmine omanik püüdis olla korraga kullassepp, pottsepp, müürsepp, kellassepp, sadulsepp ja rätsep - välja tuli, nagu tavaliselt. Ühesõnaga ei läinud viimasel talvel pliiti küttes soemüür (või mis ta parasjagu nüüd oligi) kohe üldse mitte soojaks ega saanudki pottsepa sõnade kohaselt minna, sest (järgnes viis minutit selle valmisnikerdaja personaalse võimekuse kohta). No igatahes sellel talvel ei tohiks küll mingeid ruumide temperatuuriprobleeme tekkida.

Aga pealkirja põhjustanud teemast. Laupäeval tuli Tigepunn sellise näoga, et hakkab kohe ära surema. Läkastas, oli loid, üritas ropsida, aga peale ilarea midagi ei tulnud. Emapõder muidugi kohe loomakliinikusse, kass pandi narkoosi ja eemaldati neelu sattunud täispikk orasheinaleht kenasti ära. Hind oli ka vastav.

Õhtupoole tuli külla omale eelmisel päeval sünnipäevalauas kõvasti haiget teinud naabri Ain. Loomulikult läks jututeema õige pea lemmikloomale ja toimus järgmine dialoog:

Emapõder: "Jube ju! Visiiditasu 100 krooni, operatsioon, narkoos... pidin kokku 591 krooni maksma!
Ain: "MIIIIISASJA? 591? Selle eest saab kümme uut kassi!"

Tegelikult saaks, kui varjupaigast võtta, ainult kolm uut kassi, aga põhimõte peaks olema arusaadav. Meeste ja naiste majanduslik mõtlemine...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar