Külastajaid:

counter

reede, 16. juuli 2010

Maaelu mõnud...

Nende ridade kirjutamise alguses näitab kell 9:19, väljas valitseb põrgupalavus, Tigepunn üritab väikeste vahedega akna kaudu tuppa tungida, järjekordne mahamurtud hiir, rott või lind hambus, elamine on kolmandat päeva ilma veeta ning turjalt tuleb nahk suurte lahmakatena maha. See viimane asi on muidugi iseenda hoolimatusest, no kes käskis tund aega keset Valgeranda seista ja tuttavatega juttu ajada, kui tegelikult sai ju hoopis ujuma tuldud?


Aga jah, veega on jama kõige suurem. Olen minagi kunagi loodusõpetuse 2.klassi kursuse läbinud ja tean seetõttu, mis asjandus põud on. Kaevus on nii natuke põhja peal, et hüdrofoor lihtsalt enam ei tööta.


Hea küll - kohvi tegemiseks sai poest eile üks viieliitrine tünn vett ostetud, päevakese kannatab ära ka pesemata (ja kui olemine väga räpane tunduma hakkab, katsun mingi suplemise korraldada) ning pasal käia saab välipeldikus - aga lammutustööd seisavad. Ahju mahalõhkumine on ikka liiga must töö ning nõuab seetõttu sooja vett ja seepi. Nii et pole parata, paduvihmade saabumiseni edasi lükatud...
POST SCRIPTUM. Pärast paari tunni pikkusi ponnistusi saime naabrimehega asjad niikaugele, et vesi tuli tagasi - ning ahju mahalõhkumine jätkub uue hooga. Taevas kah selline, et ehk tuleb vihma. Viskas yra gerai, kad baigiasi gerai.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar