Külastajaid:

counter

kolmapäev, 8. detsember 2010

Mõnikord kulub ära ka paar sõimuvalingut...

Ma ei ole küll ausalt öeldes suutnud läbi lugeda, konkreetselt mida on öeldud õpetaja ameti pidamise reeglite kohta Islandi Vabariigis selles kalendermärkmikus, mis iga õppeaasta alguses postiga saadetakse - aga kurjad keeled räägivad siiski üpris veenvalt, et juba kurja pilguga vaatamine olla peaaegu et surmapatt.
Nojah. Samas makstakse mulle palka ka selle eest, et suudaksin aru saada, millal on õpilase võimed nigelad ja millal on ta lihtsalt superlaisk. Nagu korra juba kirjutasin, siis viimastel nädalatel kaks tagumisse kategooriasse kuulunud noorhärrat mulle seda peavalu valmistasidki, et tunnist tundi käis pohhuism mitte enam ka kuubis, vaid oluliselt kõrgemas astmes. Eelmine reede siis põrutasingi peale, et kes tahavad minu koolis käia, hakkavad koheselt õppima. Ja jõudsin ka juba vaikselt Kaldo käest uurida, kas mul oleks ka mingit seaduslikku võimalust sellised seltsimehed saata muusikakooliga mittelõikuvale orbiidile.
Õnneks läbisõimamine mõjus. Tõelise imerohuna. Täna olid mõlemad madalamad kui muru, 3 x 16 takti omale kodus selgeks teinud ja endagi enesetunne on nüüd mitu korda parem. Jäänud on vaid tühised tehnilised tööd nagu asjade lohistamine kirikusse ning kavade trükkimine.
Ja muidugi elamise mõningane koristamine üleliigsest.

3 kommentaari:

  1. Mati - käratamine on jah selline asi mille kohta võivad vanemad soiguma hakata. Kui aga käratad õige asja eest, siis normaalne lapsevanem teeb sulle selle eest pai mitte ei hakka virisema. Meil oli Peeduga 10 a tagasi konflikt ühe paraja ülbikuga. Võtsin seda poissi läbi kogu oma sõnavaraga mida sel ajal oskasin ja kutsusin peedu appi tõlkima - ehk siis mina sõimasin eesti keeles ja peedu sõimas selle islandi keelde ümber. Poiss sai justkui aru - läks aga seepeale koju kaebama. Ema läks vallavanema juurde jne - õnneks sai 99,99% rahvast aru, et see oli asja eest ja keegi meile mingit jama seetõttu ei korraldanud. Seega - oled õigel teel - see ninnunännutades kasvatamine ei vii mitte kusagile.

    VastaKustuta
  2. Jah - eks muidugi algab kõik peale ikka kodudest. Nii Eestis kui Islandil.

    Need lapsed, kelle vanemad asja vastu reaalselt huvi tunnevad ja aktiivselt minuga suhtlevad (mitte et mina peaks neid taga otsima), on edukamad ka muusikakoolis. Aga loomulikult leidub ka selliseid vanemaid, kes arvavad, et nende roll piirdub õigeaegselt õppemaksu äramaksmisega. Tihtipeale nad isegi ei teadvusta endale, mida tähendab pilliõppimine - rääkimata, et keegi oleks iial aðalnamskrá läbi lugenud...

    VastaKustuta
  3. Ikkagi oled õigel teel, aga ka mina ei loeks iial mingit - tead - nüüd ma ei viitsi islandi tähestikku panna - adalnamskra-d läbi. Mis sellega peaks peale hakkama mingi lapsevanem? Sa ei loe ju ka oma tütre koolis mingit f namskrad mis muusikakooliväline? või loed?<:)) Ära kuluta aega ja närve. Kes on sündinud muusik see on , kes jalgpallur - see samuti on.

    VastaKustuta