Külastajaid:

counter

laupäev, 23. aprill 2011

Islandlastele meeldib puhata. Mulle mitte

Vot ei seedi sihukest logelemist, nagu praegu toimub.


Marie pole veel kooli saanudki (kuigi väga tahaks). Esmaspäeval, 11.aprillil, selgus, et nende klassiõpetaja (kes läks kevadel ise lapsepuhkusele, aga oli nõus tulema tööle tema asemel tulnud õpetaja asemel, kes omakorda lapsepuhkusele jäi - noh, läks keeruliseks jälgida?) on võtnud omale titemammade jaoks seadusega ettenähtud vabad päevad just nädal enne koolivaheaega ja paar päeva pärast, ning saabub paremal juhul neljapäeval, 28.aprillil. Abiõpetajal pole vastavaid pädevusi ja selles klassis on paar erivajadustega tegelast veel (mina ütleksin lihtsalt, et see on püksirihmavaba kasvatamise tulem).


Lihavõtted on niikuinii pikad. Neljapäev on pidupäev, sel aastal oli see veel lisaks esimene suvepäev. Suur Reede niikuinii, siis loomulikult laupäev iseenesest, muidugi 1.lihavõttepüha ja ka esmaspäev pärast ülestõusmist. Kool on võtnud omale lisaks veel teisipäeva starfsdaguriks. Lahe. Arvata võib, et kui kolmapäeval esimesed tundi tulevad, peab kõigepealt nende pillidelt eemaldama paksu tolmukihi ja ämblikuvõrgud.


Muidu sai natuke ringi vaadatud koolivaheajal küll. Et 16.aprillil palus kontserti andma tulnud Eyjafjörðuri meeskoor muusikakoolilt paar vahepala oma kavasse, kasutasime Mariega juhust ja lasime ennast järgmisel päeval Akureyri sõidutada. Sealt kaheks päevaks Siglufjörðurisse vahepeatusega Dalviki ujulas, Akureyri tagasi ja lennureis oma kodukišlakki.


Praegu koristame natuke, siis mängime pisut kitarri, seejärel käin ma poes ära ja värvime mõned munad. Pärast lõunat läheme muusikakooli, mängime flööti ja siis proovin natuke üht tellimust edasi teha. Eks ma Eestis tagasi olles puhka pisut rohkem, kui võimaldatakse. Ehkki suviseid tegemisi tundub parasjagu olevat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar