Külastajaid:

counter

esmaspäev, 26. jaanuar 2009

Nädalaks Saksamaal


Sain siis kooli poolt võimaluse natuke enda ajusid tuulutada ja panengi neid ridu kirja Saksamaal asetsedes. Päris laiselda muidugi ei saa, homme käin sõpruskoolis Bochumis tundides ja uurin põhjalikumalt välja, kuidas siinmaal gümnaasiumis õppimine põhimõtteliselt välja näeb. Arvatavasti pean ka ise tunni või kaks andma, millest, ei ole veel välja mõelnud.


Võõrustab mind igati mitmekülgne mees nimega Henning. Kokkusaamine temaga võttis küll pisut aega, sest mul mobiil väljamaal ei levinud ja tema omakorda ei taibanud nime suurelt paberile kirjutada - aga lõpp hea, kõik hea. Vaadates seinal olevaid plakateid polnud endal raske taibata, et Henning on bioloog, aga et lisaks sellele õpetab ta ka filosoofiat ja arvutiasja, tuli pisikeseks üllatuseks. Küllap tuleb nädala jooksul üllatavaid asju veelgi.


Käisin kohe ka natuke pilte tegemas, ühtlasi leidsin kohaliku muusikapoe ja sealt Mariele ühe pisikese lauluvihiku kah. Põhjalikumalt peaks vist otsima päris Esseni linna tsentrumist, Henningi korter on pigem äärelinnas, aga linn mis linn loomulikult sealgi. Pilt siiski pärit internetiavarustest ja kujutab endast ajaloolist raehoonet.
Islandi keele õppimine läks käima, polegi nii hull kurguhaigus, kui süsteemile pihta saada. Täna Esseni peal jalutades tulid muuseas kuskilt aju põhjast mingid saksakeelsed fraasid ka meelde. Nii et nagu võiski arvata, sõltub keelte oskamine või mitteoskamine ainult praktikast.
Muidu on ka kõik jätkuvalt kontrolli all. Välja arvatud minu ärkveloleku- ja unerežiim, mis on täiesti kriminaalselt paigast juba mitmendat päeva. Neid ridu kirjutades on juba silmad phupidi peas, ehkki Eesti aja järgi on praegu alles 16:47. Keeran natukeseks külili ja eks paistab, kui paistab. Muuseas, huvitav, miks mu teinepool minu tegevust blögamiseks nimetab?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar