Külastajaid:

counter

kolmapäev, 28. jaanuar 2009

Koolis on täitsa tore...

Terekest! Vedelen juba mitmendat päeva Saksamaal ja järjest toredamaks läheb. Hommikupoolikuti külastan tunde ja päeval harin end üldkultuurilistes küsimustes.

Saksa keel tasapisi meenub. Loe: viienda klassi õpilastega ja nende küsimustega sain nii muusika- kui geograafia tunnis hakkama. Ühe kohaliku saksa keele (nende jaoks muidugimõista emakeele-) õpetajaga ka. Mida oligi tarvis tõestada. Pange siinkohas kõik veelkord kõrva taha, et kui keeleõpingutele ei järgne praktikat, olete kursuste eest makstud raha tuulde loopinud.

Täna (kolmapäeval) käisime oma maise eksistentsi mitte kõige kaugemas minevikus lõpetanud söetööstuses Zollverein. Mastaabid ausalt öeldes rabasid, aga imponeeris ka oskus suure tööstusküla potentsiaali oskuslikult ära kasutada. Väiksemaid näitusi oli mitmeid, väga huvitav oli Mika kunstigalerii uudislooming. Aga põhiline laks käis ära maailma suurimal disaininäitusel. Kõik see rohkem kui tuhat eksponaati neljal korrusel mõjus täiesti põrutavalt. Viis euri pilet küll (olgu-olgu, ega see minu taskust tule), aga selle raha eest jätkub emotsioone jaanipäevani.

Homme õhtul jazzikontsert (kohaliku muusikaakadeemia avalik lõpueksam) ja reedel siis loeng eestlastest kui laulurahvast. Laupäeva kohta ei tea veel midagi tarka öelda. Äkki peaks kuskil proovima orelit harjutada? Islandist teatati, et paar lähiümbruse muusikakooli vajavad samuti õpetajat ning et oreldamine ja ühtlasi koori juhatamine on lausa paratamatu. Peaks vist nõus olema ikka, raha ei haise kunagi. Aga see ju täitsa aus teenistus...

Heakene küll - kui lennuk alla ei kuku, siis uuel nädalal uued uudised. Seniks katsuge kuidagi ilma minuta hakkama saada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar