Külastajaid:

counter

pühapäev, 1. veebruar 2009

SItt suusailm aastaringselt...

Käesolevaga teatan oma lugupeetud lugejatele, et olen edukalt Saksamaalt tagasi jõudnud. Parasjagu kõige külmemate ilmade saabumise ajaks - nii et kodus oli muidugi esimene asi pärast kohvri lahtipakkimist kaminasse ja ahju alla tuli teha.
Viimased päevad sõpruskoolis ja selle lähiümbruses olid väga kiired, ent selle eest sisukad. Neljapäeval kümnetunnine ekskursioon - sai külastatud FC Schalke 04 muuseumi ja nende kodustaadionit, ronitud gasomeetri katusele linnavaateid nautima, käidud rongimudelite jaamas (õudne, mis selliste asjadega tegelemine maksab, ma parema meelega jätaks kommentaarimata!) ning päeva lõpuks jazzikontserdil, tegemist oli niisiis Folkwangi ülikooli jazziosakonna diplomikontserdiga. Koti peale alles kuskil 23 paiku.
Ja muidugi "eurointegratsioon" reedel ehk loeng eesti muusikast (kohati mustanahalistele) saksa gümnasistidele (halvas) inglise keeles. Aga tuli välja ning õpilastele isegi meeldis, kuulasid väga tähelepanelikult. Sealmail on õppimine üsna sarnane, lihtsalt suuremad valikuvõimalused isikliku hariduse kujundamisel. Minu erialal näiteks põhikoolis: 5.-6.klassis nii muusikat kui kunsti 2 tundi, 7.klassis 2 tundi kunsti ja 8.klassis 2 tundi muusikat ning 9.klassi õpilane peab valima emba-kumba 2 tundi. (See oli lihtsalt tilluke näide möödaminnes.)
Pääses minugi majutaja Henning "kasarmuarestist", pereelu elab ta sadakond kilomeetrit koolist eemal Münsteris ja selle elamiseks jääbki paraku ainult nädalalõpp. Olgu siis külalised või mitte. Seekord, nagu võiski arvata, olid. Laupäev möödus Münsteriga tutvumiseks, kirikud ja muud ajaloolised hooned olid nagu ikka kunstiküllased, aga üllatas pisut jalgrataste rohkus. Isegi sellise ilmaga... Sestap on siis ka tänase blöga pilt üles võetud parima rattapoe ees. Mina see lühem.
Kodus on mingi jama veega, mõnest kraanist ei tule kuuma ja mõnest üldse mitte midagi. Õnneks ennast ikka pesta saab, aga kangiklubiga on veri bääd stoori. Teiselpoolel on õnneks Lavassaares mingi hea tuttav, kes muid meeste töid teha oskab. Ja teisipäeval pidi ka soojemaks minema. Lund pole eriti sellegipoolest. Tõepoolest aasta ringi sitt suusailm. Ah, mis ma ikka tühja juttu ajan, mõne päeva pärast oleks ehk huvitavamatest teemadest vestelda. Minge teiegi ilusti magama!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar