Külastajaid:

counter

laupäev, 28. veebruar 2009

Heraklese kaksteist vägitegu

Gott kvöld! ehk eesti keeles siis Tere õhtust! Nüüd ma siis umbkaudu tean, mis tunne võis olla Heraklesel, kui ta oli Augeiase tallid ära puhastada suutnud. Igatahes tunduvad noodikapid pärast minu neljapäevast rassimist nii tühjad-tühjad, ja allesjäänud noodid said niiiiiiiii ilusti ära sorteeritud... järgmise õpetajani, kes muidugi alustab sellest, et minu süsteem ei kõlba mitte kuhugi, ja laob kõik asjad oma käe järgi. Sain isegi interneti kaudu teiseltpoolelt sõimata, et ilusal laupäeval muudkui raban tööd ja inimestega ei suhtle. Aga pole parata - kunst nõuab ohvreid.
Homseks jääb siis tõesti pisike tegevus ehk erinevate juhtmejuppide ärapaigutamine koos võimenduse ja klahvpillide installeerimisega. Peaksin tegelikult KORG Triton Extreme manuaali ka millalgi läbi lugema, ehkki hetkel nii vanu lapsi ei ole süntesaatorit õppimas, kellele midagi tarka sekvenserist rääkida oleks. Aga pea mõni uksest sisse sadada ei või.
Islensk hakkab tasakesi kõrvadesse jääma, vähemalt "einn bjór" on igast asendist selge. Kui hätta jään, siis on alati abiks vabandus "ég er ad laera islensku og skil ekki allt" ja palve "viltu leidrétta mig ef ég segi eitthvad vitlaust". Kõiges ülejäänus aitab esialgu kehakeel pluss minu veri bääd english pluss sõnaraamatud.
Head uudised, et Islandi peal on täitsa olemas selline pood, kust leiab 1)kitarrikeeli; 2)häälestusmasina; 3)MIDI-juhtme; 4)ühe hinnasõbraliku trompeti. Halvem pool, et mitte kuskil ei pakutud 5)viiulipoognat; 6)klaveritooli; 7)automaatsaatega klahvpilli; 8)metronoomi, ja et odavaimad noodipuldid maksid ca 7000 ISK. No vaatame nende asjadega, mis edasi saab.
Aga nüüd aitab ka tänaseks. Ininmvõimetel on siiski piir. Lähen kobin oma majakesse, mille koridorist väljavaadet ka minu tänase jutu juures olevalt pildilt näete. Sjaùmst à morgun !

2 kommentaari:

  1. Kuidas sa seal ilma isikliku IT'ta hakkama saad? Aga tõsi, sa ju suhteliselt IT sõbralik isik ;-) Aga ikkagi, tekib probleeme :)

    VastaKustuta
  2. http://www.tonastodin.is/
    http://www.hljodfaerahusid.is/

    Kaks väga head poodi Reykjavikis - helistad sinna ja kõik tuleb kohale postiga paari päeva jooksul.

    Tervitusi Thingeyrist,
    Kristalt.

    VastaKustuta