Külastajaid:

counter

esmaspäev, 2. märts 2009

Ja läkski lahti !

Gòd daginn! Pühapäeva hommik oli meeldivalt päikeseline ja otsustasin seega teha väikese tiiru linna (või-mille-iganes) peal fotoaparaadiga. Muidugi valisin rahva jaoks välja järjekordse pildi merest ja kaugusest paistvast fjordist...

Olgu ära mainitud, et olen natuke külmetunud, nohu on minu jaoks alati hirmränk ja köhin ka. Aga kunagi peab ju omad Islandi vitsad kätte saama, tõepoolest on ilmamuutused järsud. Laupäeva hommik oli soe ja vaikne, õhtuks aga tõusis torm. Pühapäeval tulin kodust välja päikesepaistes ja läksin tagasi mõningate külmakraadidega. Täna hommikul kell 7 sadas vihma ja praegu, kell 14:30 on lumetuisk. Pane või tõesti üks variant riietust selga ja võta vastupidine variant kaasa...

Kohustuslikud teemad "ilm ja tervis" on käesolevaga käsitletud, millest siis veel? Kujutage ette, saingi võimude ja muude vahejubinate installeerimisega täiesti iseseisvalt hakkama. Sõrmed juba sügelesidki KORG Triton Extreme nimelist pilli järgi proovima. Selle riistapuu saladustesse sügavam sissetungimine on üks selliseid asju, mis täiesti motiveerib ka järgmiseks aastaks paigale jääma.



Niimoodi näebki siis välja minu koristustalgute viimane vaatus, klass ilma arutult segamini juhtmejuppideta ja kõik asjad käe-jala juures. Kohe kuidagi palju ruumikam sai.


Tunnid algasid ilusti esmaspäeval kell 8:15, nagu oligi ette nähtud, esimesel päeval käis kaheksa õpilast. Viisin sisse vana hea päevikute korra ja kannan õpilaste sndmed ka isiklikele kaartidele, seda küll moodsal moel arvutis. Siiamaani olen elus ja püüan jõudumööda ka islandi keelt pusida. Ühtlasi aga teen peadpööritavaid edusamme flöödimängus, sest üks õpilastest on jõudnud juba sinnamaale, kus vaja hakata õppima noote kolmanda oktavi do-st ülespoole, ja teine, vastupidi, algab päris nullist. Eks temaga mängime siis koos esimese klassi õpiku harjutusi.




Kui miski natuke ärritab, siis asjaolu, et iga õpetaja on aretanud mingeid oma teooriaid ja neid siis õpilastele külge pookinud. Pole just kuigi meeldiv tunne, kui mõned klaverit õppinud kodanikud teatasid, et ei tunne nooti, et on õppinud kuulmise järgi ja mingite f****ng erivärviliste kleepsude abil, mis klaviatuurile kleebitakse. Nii et "Rongisõit" oleks siis näiteks must-kollane-sinine-lilla-punane-punane-punane... Äitäh, sõbrad.

Viimasel pildil on Kamila kaheksandast klassist, temaga õpin koos kitarrimängu. Inglise keelt ta tänu oma poola päritolule ei räägi, aga tal on tugiisik kaasas ja õnneks on olemas ka väga head islandikeelsed õpikud. Ja tahtmine on alati peaasi, küll kõik muu järgi tuleb. Kehtib ka minu enda kohta. Tegelikult oleks ju täitsa tore natuke kitarri ka osata. Kasvõi niipalju, et läbudel mingite akordiridadega hakkama saada, kui ülejäänud juba ära vajunud.
Mis siis ikka. Lähen teen väikese tiiru posti peale ja panka ning uurin, kuidas minu vajalike dokumentidega on. Pangaarvet ei saa nimelt avadagi, rääkimata sinna peale millegi kandmisest, kui kennitala (isikukood) saabumata. Seda ka, et kui tulumaksukaarti pole tehtud, lähevad maha hoopis kõrgemad maksud. Aga loodetavasti on nädal päris paras aeg selliste asjade kordaajamiseks. Bless!


1 kommentaar:

  1. Tore on näha ja kuulda et isik on saanud koha kus mõnusalt töötada. Hetkel vähemalt tundub, et sulle seal meeldib?
    Sa räägid palju tööst. Ikka juhtub ja sellepärast sa seal oled, aga räägi mida sa seal muidu teed! Sul pole aega... Usun, kuid see on keele barjäär hetkel :) Olgu, ei kiusa sind rohkem hetkel :)

    VastaKustuta