Külastajaid:

counter

neljapäev, 7. mai 2009

Surmigav neljapäev

Olen ennast mõnikord, kui on olnud samasugune tööpäev nagu täna, tabanud mõtlemast, et küll see Langanesbyggd peab ikka rikas vald olema. Käristavad kaugelt Eestist kohaletulekuks lennupiletid välja; vallavanem toob oma isikliku autoga Akureyrist mitusada kilomeetrit ära; pannakse elama kõige vajalikuga varustatud majakesse, mille üürihind pea olematu 7000 ISK (ca 650 EEK) kuus; lõunatamas saab käia koolisööklas imeodavalt, sealsamas on ka pesumasin; palganumbrist parem ei räägigi - ja selle kõige eest tahetakse ainult seda, et õpetaja füüsiliselt olemas oleks!
Teisiti ei oska oma olemasoleva mõistuse juures seletada, miks pidin täna viis koolitundi niisama mune sügama. Puudunutest olid kolm õpilast koolis täiesti olemas muuseas. Ise nägin sööklas. Ei tulnud ütlema keegi, et mingid probleemid tundi jõudmisega oleks.
No, thanks. Klassivend saatis mulle küll oma kooli kuuest pisikesest punktikesest koosneva kodukorra näidiseks - aga kavatsen enda oma kokku panna oluliselt põhjalikuma, ja kirjutada seal pisidetailideni lahti absoluutselt kõik õppetegevusse puutuva. Kaasa arvatud kohustuse pidada õpilaspäevikut. Lõpeb ehk siis ära ka see õpitud abitus.
Kui nad vaesekesed veel seda teaks, et haun kurje plaane anda harjutamist ka suveks...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar