Külastajaid:

counter

teisipäev, 12. mai 2009

Veel viimane jõupingutus

Nii. Kontsert on siis kaheksa päeva pärast. Kuidas on kulgenud ettevalmistused?

No mis ma öelda oskan. Polegi suurt vahet, kas õpetada Islandil või Eestis. Kuni 11.eluaastani on lapsed nii siin kui seal korralikud, käivad ilusti tunnis ning harjutavad kodus. Ja siis hakkab mingi jura pihta. Peamiselt ajutegevuses. Mõned tüüpilised pubekate mõttekäigud:

1)kui lugu välja ei tule, siis on järelikult sitt lugu;
2)kui poistega ringitõmbamine võttis kogu harjutamiseks ettenähtud aja ära, siis võib veel nädala või kaks rahuliku südamega puududa - kindlasti lähevad lood seistes palju paremaks;
3)pika noodi puhumised ja sõrmeharjutused on jõhker inimõiguste rikkumine;
4)veerand tundi 30-minutilisse tundi hilineda pole mingisugune probleem;
5)las need esinevad kontserdil, kellel lood selged on.

Ehhee, bratsõ. Põdra on vana pervert ega kavatse kedagi nunnutama hakata. Kontserdil esinemine on kohustuslik. Suuremate puudujate lapsevanemad kutsun lausa isiklikult kohale. Las näevad, mille eest on pool aastat raha maksnud. Ja las juurdlevad kodus selle üle, miks teises klassis käiv laps suudab mängida suurema raskusastmega teoseid kui kaheksandik.

Järgmisel aastal loevad kõik, kes tahavad muusikakoolis õppida, kõigepealt koos vanematega kooli kodukorra tähelepanelikult läbi ja kirjutavad alla, et on kõigest aru saanud.

Ja see, et ma hetkel natuke kuri olen, pole sellepärast, et olen päris korralikus nohus (sellises, mis mõjub poolele peale). Minul oleks lapsevanemana natuke imelik maksta lihtsalt selle eest, et jõnglane VÕIB-OLLA siis natuke suvatseb mängida ka, kui muudest tähtsamatest asjadest aega üle jääb.

Aga muidu on kõik hästi. Leidsin internetist ühe norrakate ilmajaama, mis tiba täpsemgi kui islandlaste enda oma, link siin: http://www.yr.no/sted/Island/Nordur-Tingeyjarsysla/Þórshöfn/. Täna tõusis päike kell 3:36 ja läheb looja kell 22:22, kuu ei tõusegi. Hetkel väljas 15 kraadi sooja ja tuul pole ka kõige hullem. Ning direktor Heiðrun on kõikide minu seisukohtadega täiesti nõus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar