Külastajaid:

counter

laupäev, 8. mai 2010

Sai kah paar tilka juuksekarva otsa


Laupäev = sport. Olen püüdnud nii hästi-halvasti kui võimalik seda reeglit siin maailma otsas jälgida, ujulas käin ikka, ehkki isand Nõmme kilomeetritega pole miskit võrrelda. No ja sel ajal, mis Mart Erik siin olnud, toksime pisut enne tema trenni ka isekeskis jalgpalli, teeme nii-öelda sooja.


Täna oli mingi eriolukord, kõik tüdrukud ja mõlemad treenerid olid kuhugi kadunud, trennis oli ainult kuus poissi ning asja läbi viinud noorhärra kutsekast mängis kergelt ise kaasa ja kutsus mind ka platsile. Noh mitte muidugi täie jõuga, istusin põhiliselt kaitses ja natuke aega väravas ka - aga mida selle ajaga nägin, pani mõtlema.


Nendest poistest, kes seal trennis on, saavad mängule pihta vast üldse neli nägu (koos Mart Erikuga). Kaks nendest istuvad vastaste värava lähistel, mitte kellelegi mitte kunagi ei sööda (isegi kui teised on paremal positsioonil) ja kui nad juhuslikult palli väravasse ei löö, siis on kõik teised süüdi. Kolmas on täielikult nende kahe talla all, ja ükskõik kummaga ta siis ühes võistkonnas ei mängiks, on tal täiesti keelatud ise väravaid lüüa - superstaarid nõuavad palli omale (isegi kui nad on absurdsel positsioonil). Seda pole vist vaja mainidagi, et kaitses ei tööta keegi.


No proovis siis Mart Erik ka paaril rünnakul osaleda, aga nähes asjade olemuse kiiresti ära, lõi käega. Istus hoopis kaitsesse ja hakkas vastasvõistkonna superstaarile kõriorelit tegema. Nullis poisi nii ära, et vahepeal kiskus väljakul juba seisuks kätte - tegelane oli püha viha täis, punetas näost ja tegi väga ebasportlikke liigutusi. Sai vist Mart Erikult paar kossi muidu ka mängu käigus, aga kui treeneri kohusetäitja tegi lühidalt selgeks, et jalgpall on meeste mäng, pistis lihtsalt pillima. No kellele sa ikka kaebad, et jõud ja oskused ei käi kuueaastasest (kolm aastat nooremast) üle...


Muidugi on õhkõrn lootus, et kuskil 5.klassis õpetatakse ehk ka kaitsetegevuse olemus selgeks, aga sellise järelkasvuga ei hakka Islandi jalgpallimeeskond küll mitte kunagi eestlasi võitma.


Ise olen küll täitsa rahul, et natuke liigutatud sai. Kuigi hetkel olen päris väsinud ja selg valutab veidi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar