Külastajaid:

counter

kolmapäev, 5. mai 2010

Sundpaus

Tegin eile oma tööd Bakkafjörðuris ilusti kella 10:50-ni. Siis istusin tund aega tühjas klassiruumis. Põhjus: vanemate klasside õpilastel on mingi eksam. Hommikul oli neil ujumistund Þórshöfnis, nii et polnuks ka mingit võimalust võtta nad tundi teisel ajal. Tulemus oli, et üks laps jäi oma tunnist täiesti ilma ja viis said ettenähtud 20 minuti asemel 15. Kusjuures ega sellest lühendatud ajastki mingit tolku olnud, sest pärast eksamit polnud nad enam kontsentreerumisvõimelised. Nii et lihtsalt tagumiktunnid.


Muidu polekski ehk asi kõneväärt - lapsed on olnud tublid ja kontsert tuleb mürinal. Aga kuna mulle selles koolis on täiesti asja ees, teist taga peale hüpatud, et miks ma teen ansamblitunde, kui (pange nüüd tähele!) lapsevanemad maksavad selle eest, et nende laps oleks tunnis üksi, siis antud juhul pean vist ise oma ülemusega kontakti võtma ja ära mainima, et töö oli korraldamata.
Järgnevaga palun aga vabandust kõikidelt maailma flöödimängijatelt, kes seda blöga peaks lugema juhtuma. Näitasin eile ühele õpilasele, kes ületamatult hädas kiires tempos (tema jaoks kaheksandikliikumised) c2 ja d2 ühendamisega (liiga palju sõrmi ümber sättida...) ühe valevõtte. Et kui juba trilleriklapid pillil küljes, siis võiks ka kasutada. Muidugi hoiatasin, et häälestusprobleemid ja tooniprobleemid ja tegelikult ainult trillerite jaoks, aga muusikainimesed teavad ju seda aldinalja ikka, kuidas aldimängija õhkab pianisti suunas pärast Beethoveni "Für Elise" esitust: milline fantassssstiline triller! Ja kui selle väikese valetamise tulemusena loo rütmipilt korda saab, polegi ehk asi nii hull. Kuigi Eesti muusikakoolis ma esiteks muidugi flööti ei õpetaks ja teiseks ütleksin õpilasele lihtsalt: niikaua harjutad seda ülemist c2-d2, kuni tulema hakkab.
Sain pärast pikka nusserdamist oma lennupiletid ka ära ostetud, ehkki üks jama oli sellega ikka. Ehkki olen oma krediitkaardi kõikideks ettenägematuteks juhtumiteks kahekordselt üle laadinud, ei lase see ikka üle 100 000 ISK tehinguid teha. Sestap pidin ostma ka eraldi lennupiletid Keflavik-Oslo ja Oslo-Tallinn. No kolm ja pool tundi on lendude vahet, eks ma siis jalutan korra pagasiga ümber Gardemoeni lennujaama, tšekin uuesti sisse ja käin korra veel turvakontrollis. Nii vana mees ma veel pole, et seda kõike teha ei jaksaks. Loodame siis, et Emake Loodus ei sekku!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar