Külastajaid:

counter

teisipäev, 4. mai 2010

Viimane nädal - viimaste bensiiniaurude peal

On üks igivana füüsikaseadus nimega energia jäävuse seadus. Mis ütleb, et energia ei kao kuhugi ega teki mittemillestki. Ja tundub, et vähemalt minu puhul kehtib ka see, et energiahulk mingis füüsikalises kehas on aasta lõikes sama suur.


Praegu siin kohvipausi ajal arvutiklahve piinates on küll selline väljaväänatud kaltsu tunne. Kuigi esimesed neli tundi midagi väga erilist polnudki, kahe lapsega tuli küll kasutada rütmipidamise saavutamiseks natuke jõulisemaid meetodeid (tähenduses: panna metronoom tööle, see on enamike siinsete õpilaste arvates kõige hirmsam inimõiguste rikkumine), aga teised kaks olid seda tublimad.
Ei suutnud isegi ühe hooga seda pisikest sissekandekest valmis teha, pidin kell 13:50 jätkama. Pole see olemine päeva peale paremaks läinud ühtigi, tegu võib olla niihästi kõigi kolme biovoolu paiknemisega miinuspoolel (ma usun sihukesi asju küll) või ka lihtlabase kevadväsimusega. Teate küll - et kui muidu jaksab ühe käega alla suruda, siis kevadel isegi kahe käega enam mitte. Ehk peaks lihtsalt koju jõudes kõik infokandjad välja lülitama ja natukeseks külili keerama, kes teab.
Seda ka, et Mart Erik valmistas eile eriti hea üllatuse. Võttis täiesti lambist oma plokkflöödi ja noodid lasteaeda kaasa, et harjutada kontserdiks. No ma saan tast muidugi aru, üks temavanune poiss on seal aias ja seegi ei käi vist iga päev, selge ju et ei viitsi koos plikadega piriseda ja pupelappidega mängida. Nagunii on kuuldavasti kõikidel kasvatajatel oma jalgpallimänguga hinge seest välja võtnud...
Nii me siis neid päevakesi loeme. Nädala pärast on kontserdid ära ja siis minekut. Enne loodan ikkagi oma edasise saatuse kohta mingit infi saada. Kui asi minu jaoks juba imelikuks muutus, küsisin otse vallavalitsusest, mis värk. Nad olid samuti väga imestunud, sest haridus- ja kultuurikomisjon istus koos juba mõni päev tagasi, arutati nii direktori kui ka põhikooli õpetajate kandideerimisavaldusi - ent muusikakoolist ja konkursist selle õpetaja ametisse mitte veerandit sõnagi. Nojah, võib-olla siin maal on siis sellised kombed, et kui ainult üks avaldus tuleb ja seda juba tuttavalt näolt, siis arutelu peale aega ei raisata... ega ma siis nii kole koll ka ei ole. Ainult range ja nõudlik ning tahan, et lapsed kodus pilli harjutaks ja vanemad seda ka kontrolliks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar