Külastajaid:

counter

reede, 23. aprill 2010

Emake Loodus on vähemalt õiglane

Kirjutan neid ridu endiselt Reykjavikis (teadagi kus) viibides, kuigi pidanuksin lennupiletil sisalduvat infi uskudes juba kell 17:15 Akureyris olema. Aga näe ei ole ühti.
Kõigepealt saatis Flugfelag Islands hommikupoole SMS-i, et seoses ühenduslendude viibimisega on minu lend pool tundi edasi lükatud. Niipalju kui õnnestus piiluda kohalikest ajalehtedest, oli mingi väiksemat tüüpi jama õhus, sest mingid rahvusvahelised lennud olid üldse ära jäetud ja mingid Akureyri peale ümber suunatud. Üks USA lend, nagu takkajärgi kuulda sain, pidi otsustama, kas maanduda Keflaviki asemel Glasgow's või Akureyris, otsustas Glasgow kasuks. See kõik selleks.
No chekkisime lennule siis sisse (sabad registreerimislaua taga olid üllatavalt pikad), lennuk tõusis isegi õhku, aga jäi kuidagi kummaliselt madalale lendama. Kümmekond minutit lendas nii, siis võttis kapten sõna ja teatas, et vulkaanituha tõttu pöördutakse Reykjaviki lennuväljale tagasi ja uus inf tuleb kunagi. Ja olidki tuttavad objektid taas kord tiibade all ning lennuk kenasti alla tulemas.
Uus inf tuli selline, et enne homme kella 7:45 uut infi ei tule. Egas midagi, enamik rahvast olid küllap pealinna omad, igatahes vajuti laiali. Kohale jäid üks õnnetu ilmega noor naisterahvas, Ühendriikide pass näpus, kes ahastas, et tal läheb ju Akureyrist Glasgow lend, ja meie Mart Erikuga, kellel meil ju enam Reykjavikis majutust polnud.
Noh, vähemalt korraldati need asjad üks-kaks-kolm veerand tunni jooksul ära. Anti taksovautšer ja sõidutati hotelli Cabin, mitte üldse kaugel tsentrumist. Seal söödeti kõht korralikult täis ka. Julgeksin öelda, et rahaliselt ma selle lennu edasilükkamisega isegi üks 15 000 raha võidan - Akureyri majutus pole väga odav ning süüa oleks ka pidanud täna õhtul ja homme hommikul midagi ise vaatama.
Nõmm, kellele helistasin ja küsisin, kas tal on toimuva kohta rohkem infi, oskas vaid käsi laiutada. Ütles, et vulkaan on tegelikult oluliselt vaiksemaks muutunud. Aga et nüüd on siis teistele Euroopa riikide lennufirmadele kohutavaid kahjusid põhjustanud Island ise omadega natuke vulkaanilõksus. Kuidas see Sammalhabeme ütlus oli - et looduses peab valitsema tasakaal või nii.
Muidu käisime täna Perlanis viikingite ajalugu uurimas ja pealinna panoraami nautimas, seejärel fotomuuseumis, kus olid ühe fotograafi pildistatud tööriietes onud ja teise fotograafi pildistatud piduriietes või ka ilma riieteta tädid ning lõpuks meremuuseumis. Oleks ette teadnud, et jamad tulevad, oleks ära käinud ka Videy saarel. Aga küllap jõuab siis, kui juba kojulend ees.
Eks siis paistab, kui kaua peab veel Reykjavikis kükitama. Aga vähemalt niikaua ei kulu muid rahasid kui mõne õlle jagu. Igas halvas asjas tuleb osata leida ka mõni hea külg.

1 kommentaar:

  1. Kui lend väga pikalt peaks viibima, siis igaks petteks kirjutan, et vulkaanivärgist näidatakse päris huvitavat filmi. Tõsi küll, inglise keeles, nii et võibolla lapse jaoks ei ole huvitav. Ja noh, oma kopika raha tahavad kah.

    http://www.visitreykjavik.is/desktopdefault.aspx/12_view-41/tabid-11/18_read-452/

    VastaKustuta