Külastajaid:

counter

neljapäev, 15. aprill 2010

Purskab jälle, raisk

Muidu polekski ehk suurt isegi midagi kirjutada - päevad hetkel rutiinselt ühetaolised, erinevad ainult selle poolest, millise Kikerpuu loo kallal töötan ja mida sellega täpselt teen - aga loodusjõud siin saarel (kuigi minu poolt vaadates kaugel-kaugel Islandi teises otsas) möllavad taas.


Misiganes vulkaan põrutas jälle mõne kuupmeetri tuhka taeva alla ja sulatas natuke liustikke. Víki rahvas on maailmast ära lõigatud, seekord on teed kinni mõlemalt poolt, nii et isegi ring ümber saare (niisiis ca 1200 km 185 asemel) ei aitaks. On kehtestatud lennukeelu tsoonid, hommikused Euroopa-suunalised lennud Keflavikist (mis siin väljuvad traditsiooniliselt kella 7 ja 8 vahel) on edasi lükatud, nii mõnegi lennu ees seisab märkus, et uus inf alles kell 16:00.


Hullem, et see vulkaanituhk liigub ida suunas, mingi inf on, et Inglismaal on kõik lennuväljad kinni ja Norra põhjaosas ka. Tõsi ta on, isegi kõige tühisemad vulkaanituha osakesed suudavad lennukite mootorid nii p*rse keerata, et võivadki töötamast lakata... ja edasi vabalangemine, sest ega ükski lennuk ole ju õhku jäänud.
Ilma kohta ei oska öelda, kui palju minu kandis see purse seda mõjutanud on. Väike külmalaine on küll tulnud, hommikul tuli mingit tatti taevast alla - aga nii norralaste kui islandlaste ilmateenistus lubas seda juba enne, kui vulkaanipurskest üldse juttu tegema hakati. Igatahes mulle see jahedam ilm meeldib, sest võrreldes üleeilsega on õpilaste tunniskäimine oluliselt paranenud.
Ja Akureyri moosiriiul igatahes lendab veel. Just praegu maanduski, mul siit oma aknast hea vaadata, sest lendab tavaliselt madalalt üle. Eks siis paistab, mis kogu selle ilmaeluga edasi saab. Kui muidugi teatavad, et järgmine purse peaks Islandi sootuks maamuna pealt minema pühkima, tuleb hakata uut töökohta vaatama. Mõnes sellises piirkonnas, kus pole vulkaane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar