Külastajaid:

counter

kolmapäev, 7. aprill 2010

Mart Eriku superterane küsimus

Et lasteaeda paneku avaldusele vastuse saamine võtab aega isegi Islandil, käib Mart Erik seniks minuga tööl kaasas. Tänane Bakkafjörduri päev kujunes täitsa asjalikuks, panin ta erinevaid töövihikuid ja töölehti täitma ning muuhulgas õppis selgeks ka esimeste nootide õigekirja.
Aga küsimus, millest pealkirjas juttu tegin, oli tõeline miljoniküsimus. Olen Mart Erikule juba rääkinud, et islandlastel õiget sauna ei ole, sest pole puid, millega saunaahju kütta. Seda on ta ka ise tähele pannud, et ega õiget metsa Islandil ka ole. Ja täna näitasin talle Bakkafjörduri teel üht paljudest rannikutest, mis palgirisu täis. Rääkisin juurde, et põhimõtteliselt ei ole need palgid mitte kellegi omad, mine ja korja ära, kui soovid.
Tagasiteel vaatas Mart Erik hoolega aknast välja, jäi millegi üle mõtlema ja siis järsku küsis:
"Aga issi - miks need karjaaedade postid peavad kõik puust olema?"
Tõepoolest - miks? Neid kuramuse karjaaedasid on Islandil tõesti nii palju, et kui igasse valda teha üks soome saun ja kasutada kõik maa sisse taotud puupostid ära sauna kütmiseks, saab mitu head aastat vähemalt korra paari nädala tagant leili visata. Ebamajanduslik mõtlemine, härrased!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar