Külastajaid:

counter

reede, 29. jaanuar 2010

Tähelepanek: naispuhkpildurite pillid on palju räpasemad

Kunagi 1990-ndate alguses, kui tegin Muusikalehe jaoks intervjuu hästituntud puhkpillide parandaja Aare Nõmmega, ei häbenenud ta välja öelda, et naiste pillid näevad välja oluliselt hullemad kui meeste omad.
Minu vahetu kogemus on seda väidet paraku järjest ja järjest kinnitanud. Ka Islandil lendavad flööditüdrukud tunnist minema sellise kiirusega, et... no ei jää aega oma pilli korralikuks ärapuhastamiseks.
Kõige hullem aga, et omaenda lapsel on samasugused kombed küljes, ja kohe kindlasti mitte Islandil omandatud. Et mul seoses tantsutundide ja muuga tekkis tervelt pooleteisetunnine auk (mida ma hetkel blögamisega sisustangi), silmitsesin Marie flööti lähemalt. Pea küljes neli mingit pisikest kleepuvat plekki, proovisin järgi - magus ja tuleb märja sõrmega nühkides maha. Diagnoos: kommisöömine enne pillimängu. Huulikurandil tõsine sade, vähemalt kuu aega sinna kogunenud. Diagnoos: suu loputamata jätmine enne pillimängu, pluss huuliku väljastpoolt puhastamata jätmine. Mingisuguseid imelikke plekke kogu kehal veel, sealhulgas ilusad kergelt rasvased sõrmejäljed. Nojah - pole ma siingi näinud, et käed enne tunni algust puhtaks pestaks, ei usu eriti, et P-Jaagupi muusikakooliski... Noh, vähemalt ma nüüd tean, millega saab sisustatud Marie laupäevahommik. Või reedeõhtu, ise valib.
Kui juurelda põhjuste üle, tuleb neid esile kolm. Esiteks - naised ei ole suutelised tunnetama asju, mis on nende nägemise jaoks liiga väikesed või väljaspool nägemisulatust. Mehe pesemata sokid magamistoa põrandal ja aluspüksid madratsi all viivad pikemas perspektiivis lahutuseni, aga taipamaks, et uksepiidale koguneb tolmu (ja seda päris kiiresti ning palju), jääb kahest kõrgharidusest väheks. Teiseks - naised pole käinud sõjaväes ega tea seetõttu, mida tähendab "kolm toimkonda väljaspool järjekorda" kuskilt pimedast nurgast leitud tolmukübeme eest. Kolmandaks - vähemalt Eestis on koolisüsteem niiviisi sätitud, et silma paistavad eelkõige need, kes saavad oma asjadega kiiremini valmis. Mitte need, kes on aeglasemad, aga põhjalikumad (vaadake kasvõi, kui keskendunult poisid legodega tegelevad!) Eks see kõik kandubki ka väljapoole kooli.
Aga Marie flööt olgu hiljemalt laupäeva kella 12:00 läikima löödud! Muidu tuleb arvutikeeld määramata ajaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar