Külastajaid:

counter

laupäev, 2. jaanuar 2010

Head uut aastat !

Minu viimasest sissekandest on möödas küll üle nädala, aga sellegipoolest ei saa mitte mingil juhul väita, et selle aja jooksul poleks toimunud mitte midagi. Pigem oli asi selles, et kirjutama ei jõudnud.
Oijah, muidugi tuleb ju jõulude ajal tegelda nii ise külaskäimise kui ka külaliste vastuvõtuga. Ära märgiksin kummastki juhtumist ühe. Esimesel jõulupühal sai siis Citi püsiklientide poolt üle antud pisike jõulukingitus. Vale-Pullerits oli disaininud 2010.aasta kalendri, millel ära toodud kõikide selle istumiskoha tuntumate tegelaste sünnipäevad (piltidega) ja nimepäevad (punasega). Lisaks olulisemad eriala või põhitegevusega seotud kuupäevad kollasega - näiteks ajakirjanduspäev, ehitajate päev ja Islandi iseseisvuspäev. Ja kõik esmaspäevad teadagi sinised. Pullerits - 12 points!
Appi, ning kui nüüd ise mäletaks, kas teisel või "kolmandal" jõulupühal juhtus ühtäkki selline asi, et emapõdral venisid silmad suureks ja ta suutis ainult küsida, et kes siis nüüd veel sellise sinise autoga tuleb... tulid kaks austet arhitekti, herr Raev Citi stammkundede seltskonnast ning herr Mikk minu kunagisest bändist, peredega ja puha. Erinevalt Islandi tavadest suured kotid kah kaasas - ja mõni keefirist kangem jook kah muuhulgas koti põhjas. Isiklikud Brennivini tagavarad läksid kah, aga tühja sellest, eks varsti saab jälle. Ja ega siis ainult viint joodud, eks sai ka muidu igatsugu tarka ja intelligentset juttu aetud, ikkagi kuue täiskasvanu peale peaaegu seitse kõrgharidust. Lastel ehk oli tiba igav, aga täiskasvanud said kasulikke sidemeid ja uusi küllakutseid. Krt seda teab, miks I.M. mulle eile saadetud e-uusaastakaardil ka vabanduse edastas, polnud ju mingit põhjust. Kui ehk välja arvata see, et mees polnud ehk kõige kainem, kui autoga Lavassaarde viinavarusid täiendama sõitis. Aga eks ta isiklik abikaasa selle küsimusega edukalt tegeleb...
Siis mahtus vana aasta sisse ära veel pisut laste kantseldamist, sõbralikku suhtlust naabrimehega, kes üha funktsionaalsemaks muutub, ja veekeskuse külastus (põhipõhjus, et paar kinkekaarti vaja enne aastalõppu realiseerida.) Ning oligi käes 31.detsember.
Üks asi läks siiski vana aasta sees nihu kah. Jätsin ilmateate jälgimata ning keerasin majast ula peale lahkudes ilusti kraanid kinni ja kontrollisin hoolikalt sedagi, et elektriradiaator oleks seinast välja tõmmatud. See oli 31.detsembril kell 11:30, ja 1.jaanuaril kell 8:40 tuli äärmiselt kuri telefonikõne sõimav-karjuvas kõneviisis. Ehmatasin sellest päris nii ära, et vaatamata korralikule pohmakale kutsusin silmapilkselt takso vastu ja sõitsin punktist X (Pärnumaa ühes otsas) punkti Y (Pärnumaa teises otsas). Kohale jõudes selgus muidugi ka see põhjus, mis oli põhjustanud kaaskannatajate pahameelepuhangu. Va külmalaine (järjekordne - ja mina loll mõtlesin, et tulen Islandilt soojemasse Eestisse talvituma) oli teinud maja vee- ja kanalisatsioonitorustiku kallal oma hävitustöö - peale duširuumi kõik veed kinni - ning pealekauba oli hingeõhk toas täiesti nähtav. Olgu peale, ega vast kolm korda järjest ikka ei juhtu. Eks ma saanud aru küll, et sain täiesti õige asja eest peapesu, aga ega siis tõelise mehe eneseuhkus seda ju tunnistada luba...
Õnneks rahunes olukord enamvähem maha juba eilseks õhtupoolikuks, kui naabrimehe abiga (jälle!) sai valmis tehtud suurem kogus pliidipuid. Lõhkumiskirvega saan nimelt hakkama juba päris kenasti, aga mootorsae käsitlemist minu aju ehitus veel ei võimalda. Nagu olen selle peale öelnud, et jäägu iga kingsepp omade liistude juurde. No ja siis väike saun ja väike õlu ja oligi elu jälle 88,7% kontrolli all. Ilmajaam lubab paari päeva jooksul temperatuuri tõusu kah, ehk saab siis taas veed jooksma.
Ah et pikk jutt juba kirjutatud ja mitte ühtegi vihjet loometöö kohta? No mis ma ikka sellest rääkida oskan. Kes mind tunneb, teab niigi, et ma vajan kõigepealt korralikku tühjakslaadimist, ning tegelikult oli viimase jõulukontserdini jõudmine päris pingeline. Aga minu kliendid teavad sedagi, et kui ükskord tühjaks laetud, tuleb jälle täislaadimise periood ja siis pole hool ega hoobil vahet. Hullutuurid, nagu ise öelda armastan. Peaksid 4.-5.jaanuari paiku pihta hakkama ja kestma 13.-14.jaanuarini. Eks ma siis teegi loometööd.
Aga seniks olge kõik mõnusad ja tulgu see uus aasta eelmisest edukam !

1 kommentaar:

  1. Head Uut Aastat sullegi. See et Tiit sinna jõusid on osaliselt minu süü. Ma nimelt andsin talle su islandi maise numbri. Aga enne seda helistas muidugi Jüri kes tahtis juhatusi. Et ta sinna vahele lisa lüliks ei jääks, siis andsingi Tiidule numbri. Kuidas nad ka kohale jõudsid?

    VastaKustuta