Külastajaid:

counter

reede, 25. detsember 2009

Ringvaade: lihtsad maainimese rõõmud, harjumatud eesti toidud ja nii edasi

Istun hetkel üksi oma maakodus halva internetiühendusega arvuti taga ja üritan kuidagiviisi koondada mingeid loomingulisi mõtteid. Sest igasugu teosetellimustega on täpselt nii, et jupp aega ei tule mitte midagi ja siis jälle mitu asja korraga. Eile kirjutati ja küsiti, kas ma oleksin nõus osalema ühe igiammuse filmi soundtracki restaureerimisel. Et olemas on selle filmi koopia ja suurele sümfooniaorkestrile ümbertöötatud partituur, ning mina võiksin nende asjade põhjal jõuda tagasi selleni, mismoodi asi kunagi kõlas.
Teise tellimuse mainisin vist juba kunagi varem ära - eeskava Kustas Kikerpuu lauludest Popsid + Torma kammerkoor + solistid. Mnjah, kui iga kuu üks sellise mahuga tellimus sisse tuleks. poleks ehk vajagi muud tööd teha. Aga Raimonds Paulsini on siiski parajalt pikk maa minna...
Selle palju stressi tekitanud külmalainega ja selle tagajärgedega on nüüdseks õnneks ühel pool. Saime naabrimehega kahe peale (tema töötas ja mina kallasin õigel ajal õlut) hüdrofoori tööle löödud, ööpäeva jooksul jõudis kraanidesse ka vesi ning peldiku loputussüsteemi töölehakkamine oli nii suur sündmus, et vääris lausa eraldi telefonikõnet. Suvel peab selle torude soojustustusega siiski eraldi tegelema, ehk õnnestub edaspidi selliseid asju vältida. Ja kraanikausist ei lähe siiski veel vesi alla.
See-eest on sauna soojapidavus oluliselt paranenud. Koguni sel määral, et jooksin eile esimese hooga kahe minuti pärast välja. Pole ka ime, kui eelmistel aastatel sai temperatuuri hädavaevu 60 peale ja nüüd on 80 tavaline. Seda, et Islandil olles sauna ei saa, pole vist eraldi enam vaja ära mainida.
Nagu ka seda, et ma pole veel ikka saanud täiesti üle kahetunnisest ajavahest Islandi ja Eesti vahel. Kell 01, kui Islandil on alles 23, ei tule eriti und, aga täna põrutasin magada kella 11:30-ni välja. Oma osa oli selles muidugi ka eile tarvitatud peedisalatil, mis tegi minu une viisakalt väljendudes rahutuks. Kui hästi järgi mõelda, pole peeti tõesti pool aastat tarbinud. Verivorsti ka mitte, aga islandlastele pole vähemasti verega tehtud toidud võõrad. Tegelikult vist ka peet mitte, aga kes seda põhjust täpselt teab, miks ma pole nimetet köögivilja oma saarepealsesse toidusedelisse võtnud. Omad vitsad peksavad...
Aga nüüd - tegudele, seltsimehed!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar