Külastajaid:

counter

esmaspäev, 18. oktoober 2010

Koolidevahelise koostöö projekt läheb vist käima


Mõtlesin täna hea jupi aega, kas panna oma sissekandele see pealkiri või natuke depressiivsem - "Kindahooaeg algas". Otsustasin siiski positiivsema meeleolu kasuks, aga jah - ei saa mitte mainimata jätta, et ega tali taeva jää. Vaatasin just Vegagerdini kaarti, päris mitmevärviline teine juba. Sprengisandur oli kinni juba nädal tagasi, täna suleti ka Kjölur. "Number üks" on Husavikist kuni Vopnafjörduri ristini pigem kelgutamiseks sobiv. Täna tegi koolibuss kah veidi aeglasemat sõitu, aga kõik õpilased said siiski oma 30 ettenähtud minutit kätte. Mäetipud ümberringi on juba lumised ja teepervedes vedeleb veidi "Islandi erilist" (tegin kunagi juttu, mida ma selle nimega nimetan). Ilma kinnasteta ei kannatanud ka enam olla. Ja sonil lasin kõrvaklapid alla. Homseks lubab lörtsi ning kolmapäevaks lund.

Aga positiivsematest asjadest. Valla kultuurinõunik täitis oma lubaduse ja leidis Vopnafjörduri uue õpetaja kontaktid. Keegi Stephen Yates, nime järgi britt, tundub olevat vanem härrasmees, sest enesetutvustuses kirjutas, et 1979-83 õpetas Raufarhöfnis, siis millalgi Thorshöfnis (arvab, et oli siin esimene muusikaõpetaja üldse), siis kolm aastat Reykjavikis ja siis kolis Ühendkuningriiki tagasi. Aga arvas, et niimoodi teises koolis külas käia on tore mõte, ja see on veel toredam, kui võõras õpetaja vahelduseks ühe tunni annab. Hakkame nüüd igasugu asju omavahel koordineerima.

Piilusin ainult kooli veebilehelt, et tal põhiliselt klaveri- ja plokkflöödiõpilased, sekka paar (arvatavasti Zbigniewi ajast alles jäänud) viiuldajat ning paar lauljat. Aga mitte ühtki kitarristi, trummarit ega "päris" puhkpillimängijat. Peaks talle ettepaneku tegema, et äkki koopereeruks põhjalikumalt - kindlasti tahaks ka siin linna vahel mõni viiuldada ja laulda ning seal mõni kitarri mängida. Logistiliselt annaks ehk korraldadagi. Ja saaks natuke vaheldust.

Hea küll, vaatan, kas täna tuleb parem uni kui eile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar