Külastajaid:

counter

kolmapäev, 27. oktoober 2010

Poole vinnaga tööpäevad panevad avastama seni varjus olnud tehnilisi andeid


Tänane päev oli nii otsast otsani kiiksuga, et hoia ja keela.


Sissejuhatuseks selgus Bakkafjörðurisse jõudes, et esimene kuni viies klass on koguni nii kaugel kui Akureyris ja muusikakooli õpilastest seega kohal täpselt pooled, neli. No ma ei hakanud seekord tühja pärast isegi Maria (direktor, ei jaga muusika õpetamise spetsiifikast mitte halli sedasamustki) peale vihastama. Khm, loomulikult tuli see sõit ju kõikide jaoks täiesti ootamatult... Aga võtsin siis olemasolevad neli ette ja tegin neile täie rauaga, igaüks sai vähemalt kolmveerand tundi - üksi, kahekesi, kolmekesi, neljakesi, vanu ja uusi lugusid. Kusjuures keegi ei vingunud, et ära kurnatakse, täitsa hea meelega musitseerisid.


Töö käigus selgus kurb uudis, et Kaldo poolt mulle soovitatud Húsavíki puupilliõpetaja siiski ei oska flöödile pisiremonti teha, nii et Erla Salomed tema f-tähega tähistatavas hädas kahjuks aidata ei saa. (Häda nimelt selles, et f puhumine ei tulnud mitte kuidagi korralikult välja - lahja, vesine, kahisev. Lähemalt uurides avastasin, et fis ei sulgu korralikult, jätab väikese prao vahele.) No kurat ja põrgu, kas ma olen taibu või ei? Võtsin selle flöödi siis Þórshöfni ise ligi ja uurisin mehhaanikat lähemalt. Ja siis lõi silme ees nii eredaks ja pilt oli paugupealt selge, mida edasi tegema peab. Lihtsalt tuli üht imepisikest kruvikest pool pööret peale keerata - ja oligi f olemas.


Edasi selgus, et mitte ükski tänastest Þórshöfni õpilastest tundi ei jõudnud. Kole ilm, teadagi. Ja siis võtsin ette teise suure töö, mida ma pole kunagi proovinud. Kohalik arvutimees ütles paar päeva tagasi nimelt, et arvutiparandus maksaks muidu päris korralikku raha, aga kui ma rahuldun natuke vanema mudeliga, siis kõik see, mis vedeleb mul klassi kõrval kolikambris, pole enam mitte kellegi oma, natuke oleks seal vaja üht-teist sättida, võib-olla et mingeid kettaseadmeid ühelt arvutilt teisele tõsta ja muud taolist värki... et ega see arvutiasjandus mingi raketiteadus polegi ja väga lollilt eksida ka ei saa, lihtsalt tuleb vaadata, missugune pistik missugusesse pessa käib, ja siku kannatust peab olema. Kasutasin siis oma aega kasulikult - ja saingi ühele kuubikule hinge sisse!!! Kontrollisin koolis - helikaart funkab, DVD mängija samuti, internet tuli taha, videokaart korras, igasugu augud klaviatuuri, hiire ja USB jaoks kah... oh seda õnne, leidsin ka Office 2003 piraatinstallika, üks .cab tuli küll netist juurde varastada, aga tulin sellega kenasti toime. No ja siis sisustasin muu tarkvaraga. Aega võttis, aga asja sai. Kohe, kui hangin kuskilt klaveri ja hiire, panen kodus üles ja pikk vaikimine koos muude kaasnevate ebamugavustega ongi sellega lõpetatud. Ah jaa, unustasin mainida, miks üldse asja ette võtsin. Eile selgus nimelt paraku, et Windowsit üle installida sellisel moel ei saa, nagu ise arvasin. Helistasin veel hilja õhtul Pulleritsule ja ta seletas pikemalt, miks ei saa.


Nii et vaatamata kõigele said töötulemused kokkuvõttes täitsa suurepärased olema. Panid isegi unustama hommikul juhtunud õnnetust. R.I.P. minu juukselõikusmasin - hakkas hommikuse karvaajamise käigus väga imelikke aroome levitama ja lõpuks sinist suitsu välja ajama. Lahti tehes selgus ka põhjus - no nii täis oli igasugu karvu, et mingitpidi ajas lühisesse. Igatahes pole parandamisel mingit mõtet, juba tellisin uue ja natuke kobedama mudeli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar