Külastajaid:

counter

teisipäev, 23. veebruar 2010

Ikka ilmast

Vana anekdoot sissejuhatuseks. Meeste seltskond istub kõrtsis ja laseb rõõmsalt roppe anekdoote. Üks vanem härrasmees, kes paar lauda kaugemal koos prouaga einestab, tuleb lõpuks ja ütleb: "Kuulge, mehed, äkki vahetaks teemat, kisub juba liiga nilbeks kätte? Rääkige kasvõi ilmast..." "Ilmast? Hea mõte. Tavai, mehed, räägime, kui kaua keegi on ilma olnud?"
Mina kirjutaksin siiski sellest ilmast, mis hetkel ümberringi valitseb. Hommikul sai kooli minna ainult sõiduteel käies, sest kõnniteed olid lootusetult paksu lumega kaetud. Sõidutee oli kah jube libe. Kella 8 ja 12 vahel lükkasin lund kokku neljal korral, et õpilased ikka uksele ligi päseks. Nüüd on selle eest vaikne ja päikesepaisteline.
Kõike seda olen ma korra juba näinud tegelikult kah. Jääb selline mulje, nagu Islandil toimuks ka ilmastikunähtused kindlatel kuupäevadel ja kindlatel kellaaegadel. Täpselt aasta tagasi, kui siia oma kanti jõudsin, oli ka vahepeal jõletum purgaa ja siis puhus nii selgeks-selgeks. Järelikult kahe nädala pärast peaksin Bakkafjörðurist tagasiteel kinni jääma...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar