Külastajaid:

counter

teisipäev, 16. veebruar 2010

Pole ju mingit vahet, mis nädalapäeva nimeks on...

Päris jube, kui kiire on viimastel päevadel olnud! Osalt põhjuseks muidugi asjaolu, et nüüd on üks trummiõpilane ka tekkinud, niiöelda second-hand. Üritas (või ema tahtis, et üritaks) toona, kui Islandile saabusin, akordionit õppida, aga tüdines nelja tunniga. Noh, löökpillimängus saab läbi ka helikõrgusi teadmata... vähemalt esialgu, sest ksülofoni pole Þórshöfnis kuskilt võtta.
No vot, ja kuna loomulikult mingeid trummiõpikuid kuskil kapis pole, peab internetis tuhnima, siis leitu läbi vaatama ja õiged asjad välja valima. Pulgahoiu variante leidsin Pella eelmisest aastatööst. Rudimentide õppevideod ühest kohast. Solfi Islandi õpikutest. Rütmiharjutused mõtlen esialgu ise välja, edasi võtan Marie solfiõpikust. Oijah, midagi tuleks poiss ikkagi juba kontserdil mängima panna. Eks mõtleme veel.
Praegugi muuseas on aega kirjutada ainult põhjusel, et mõnel õpilasel jätkuvalt kanaajud. No kui kaalikas ei pea ikka tunniaegu meeles, ei saa ka õpetaja teha imet. Tegelikult tahtsin aga hoopis rääkida paarist viimasel ajal avastatud asjast.
Esmalt üks kasulik tähelepanek köögist. Rohelisse karpi pakitud kaerahelbed kõlbavad pudruks teha ka keetmata. Keev vesi peale, segada läbi ja kahe minuti pärast piim juurde.
Teine avastus oli nii jube, et sulg tõrgub kirjeldamast. Islandi kõige enam reklaamitud riidebrändi 66° North toodangust on õudsuur osa valmistatud Lätis...........................
Ja kolmas, et midagi vastlapäevaga väga sarnast eksisteerib ka Islandil. Kuigi osad kooli üritused seoses sellega tunduvad päevakese nihkes olema. Täna pakuti koolisööklas küll hernesuppi ja suitsuliha, nagu sprengisdaguri puhul peabki, aga karneval ja möll on hoopis homme, kui kirjas öskudagur, mis ju esimene paastupäev, tuhkapäev hoopis. Religioossetele inimestele pattude kahetsemise päev, aga esiteks pole ma usklik ja teiseks ei kahetse kunagi midagi.
Nii, nüüd keegi tuli. Emilia. Ettenähtud ajast 18 minutit hiljem. Teen siis natuke tööd vahelduseks kah.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar