Külastajaid:

counter

esmaspäev, 22. märts 2010

Loodus teeb sigadusi - masendus tuleb peale...

Esiteks - alles see oli, kui maa must ja hakkas roheliseks minema. Täna on kogu päeva mingit ilget löga taevast alla tulnud, tugev tuul peksab seda näkku ja too asjandus ei kavatse ega kavatse ära sulada. No hea küll, kaks päeva kannatab veel kuidagi välja. Aga...


Teiseks - see vulkaanipurse, mis päevake tagasi oli, on tekitanud täieliku kaose Islandi lennuliikluses. Vaatasin just tänast Keflaviki lennujaama väljumiste tabelit. Londoni lend - pidi väljuma 17.00, läks 19.16. Copenhagen - pidi minema 8.00, läks 19.21. New York pidi minema 17.00, läks 19.25 ning Boston pidi minema samuti 17.00, aga läks 19.55. Eriti toredad lood on aga kella 14.15 Copenhageni lennuga, mis esialgsete andmete kohaselt läheb 01.45, ning kella 7.35 Oslo lend on edasi lükatud praeguse seisuga kella 2.25 peale! No mis mul ikka selle peale kosta on. Et ennustatakse teist ja veel võimsamat vulkaanipurset sealkandis, julgeks öelda, et ma pole veel koju jõudnud. No vähemalt ei võta Icelandair tarbetuid turvariske, ja kindlasti meeldib mul rohkem jõuda pärale veidi hiljem, aga elusalt.


Kolmas sigadus pole küll sajaprotsendiliselt loodusjõudude möllamisega seotud, aga sitt ilm halvendab kindlasti nähtavust ja väsitab. Keegi tähelepanematu juht arvatavasti suure veoauto roolis suutis suhteliselt kodumaja lähistel surnuks sõita lehmalapilise isakassi nimega Pähkel, umbes 2,5 aastat vana. Eile olid minu teada matused. Tigepunnil, vaesekesel, pole nüüd, kellega kakelda. Peab vist minema varjupaika ja vaatama talle uue peksukoti... või siis sellise, kes Tigepunni jõupositsioonilt paika paneb. Kurb siiski, oli ju ikkagi maja ostu-müügitehinguga kaasatulnud koduloom.


Vähemalt pole see kõik siiani hakanud avaldama negatiivset mõju lähipäevil toimuvate kontsertide kvaliteedile. Tänane Bakkafjördur oli selles mõttes suht mõttetu käik, et kõigil lood jumalast selged, lihtsalt ettemängimise vaev. Esimene kord, kui pole sellist tunnet, et üks proov on puudu jäänud. Asi seegi.

Küll siis ehk kõigest muust ka üle saab.
POST SCRIPTUM, 23.märtsil: Hea on, et mõnikord leidub faktiteadlikumaid lugejaid. Kaldo võttis veel eile öösel vaevaks mulle kirjutada ja infi anda, et tegelikult põhjustas lennunduses häireid hoopis lennutehnikute streik, mitte vulkaanipurse. Nii et vähemalt seda asja loodusjõudude kaela ajada ei saa. Iseasi, palju see streigi faktki rõõmustab... need võivad nii mõnigi kord päris kaua kesta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar