Külastajaid:

counter

teisipäev, 17. märts 2009

Asjad loksuvad vaikselt paika

Hurraaaaa ! Ei oska kohe midagi ette võtta või kuidagi olla - täna käis muusikakooli juures mingi jeebu moodi auto, olid seal natuke aega ja sõitsid minema. Kui alla vaatama läksin, mis värk, siis selgus, et minema olid viidud need prügikotid, millised kunagi nädala eest ukse taha sokutanud olin, ja kahe nädala jooksul oli pärale jõudnud - mõelge vaid! - labidas. Varre peale kalligraafilises kirjas kirjutatud Tónlistarskoli (muusikakool) ja puha. Tore, nüüd on siis järgmiseks talveks riistapuu vähemalt olemas, sel aastal paistab talve selgroog küll murtud olevat. Igatahes on minu kooli eest kõik ilusti paljaks sulanud ja mööda tänavat jooksevad kevadveed otseteed rentslisse. Praegu juurdlengi, et äkki oleks selle labida-asjandusega kannatanud maikuuni oodata... khm, igatahes tuli mulle Pärnust Sütevakast üks mälupulk aastatöödega (lubasin neid paar tükki retsenseerida) nelja päevaga kohale. Neljapäeval, 12.märtsil pandi posti ja 16.märtsil oli kenasti kodusel aadressil.
Koolis läheb ka kenasti, täna oli pisike dekoratsioonide vahetus. Üks selline, kelle kohta ainult vanemad arvasid, et ta võiks muusikat õppida, ja üks selline, kelle arvates muusikat ei peagi õppima, vaid saab kohe mängima hakata, lasid jalga, ning paar last, kes kohe alguses ei julgenud, tulid nende asemele. Mõneti mul isegi lihtsam, ei pea mõnele ütlema, et eelmine õpetaja on oma töö täiesti tegemata jätnud. Nullist alustajatega selliseid probleeme ei tule.
Ühtlasi viisin täna oma kogunenud mündid panka. Palju mul siis Islandil viibimise ajal õigupoolest sularaha käest läbi liikunud on... 40 000, mis sain kohe tulles avansiks + 5000, mis andis mulle eurodest tagasi mind siselendude terminali sõidutanud taksojuht + 5000 ühest tillukesest katsest proovida, mida kohalikud mänguautomaadid endast kujutavad (vedas, 500 lasin sisse, vajutasin kuhugi, hakkas häälitsema ja viskas 5500 välja...) Nii et kokku põhimõtteliselt 50 000, ja sellest rahast kogunes igasuguste raha tagasiandmiste käigus ca 12 000 krooni. Sain paarist kilogrammist metalsest vaevast lahti... järgmise korrani, just vaatasin, jälle mingi 210 krooni plönne taskus. Eks kogume siis aga uuesti, see 12 000 on ühe otsa lennupilet Reykjavikist üle Akureyri Thorshöfni. Miks islandlastel ei võiks siiski vähemalt 100-kroonised olla paberrahad, jääbki mõistatuseks.
Täna õhtul lähen siis teisele katsele kirikus midagi ära näha. Seekord ikka vast näeb, vaatasin just teedeolude kaarte ja sellel kõik teed puha rohelised-kollased. Välja arvatud sisemaa marsruudid muidugi, nendega läheb tahes-tahtmata veel aega. Seega ei ähvarda ka homme, Bakkafjörduri päeval, tee peale jäämine, sest ilmaennustus kogu nädalaks on sarnane tänase toimuvaga: mõni plusskraad vahelduva pilvisuse ja mõõduka tuulega. Sekka paaril päeval pisut vihma, mis peaks omalt poolt lumikatte kiiremale lagunemisele kaasa aitama.
Nii. Jõudsingi oma jutuga ilma juurde. See on kindel tunnusmärk, et kaaskodanike piinamine tuleb lõpetada. Bless!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar