Külastajaid:

counter

esmaspäev, 30. märts 2009

Põdra tuli, jamad hakkasid peale...............

Sissejuhatuseks piltmõistatus. Mida on käesoleval fotol kujutatud?

Õige vastus: minu maja ukseesine täna hommikul kell 8:30 kohaliku aja järgi.

Muidugi ei alga see ukseesine kohe maapinnalt, sinna viib kahe astmega trepp. Nii et pange nähtavale pildile veel 30-40 cm otsa.
Läbinähtavus akendest on nullilähedane, tuul on oma transvaali teinud öö läbi ja teeb praegugi. Kell 7 saatis direktor sms-i, et seoses ilmaoludega täna koolipäeva pole. Ega oleks vist kellegagi korraldada ka, sest pilk teedekaardile näitab, et kõik ühendused Thorshöfniga puha punased.
Nii et istun toas ja löön aega surnuks. Kõige kurvem, et pean millalgi siiski kasvõi pisikese poeringi tegema, sest piimatooted täitsa otsas. Ehkki sellise ilmaga tarbiks pigem viinatooteid...
Ah et miks selline pealkiri täna? Klassivend Kaldo mainis nii mööda minnes ja moka otsast, et see aasta on ilmaolud täiesti erakordsed. Tavaliselt juhtub Islandil kapitaalseid "nullipäevi" ehk kolm-neli korda aastas, aga sellel aastal on alates minu tulekust juba kaks korda olnud. Nii et ilmselge vihje...
Hea seegi, et Kopenhageni lend Tallinnast ilusti õigel ajal õhku tõusis, ja ehk teeb seda ka Kopenhagen-Keflaviki lend. Ning oleks eriti suur vedamine veel, kui homme toimuksid graafiku järgi nii Reykjavik-Akureyri kui Akureyri-Vopnafjördur-Thorshöfn. Ilmaennustus kõike seda ka lubab - aga ärgem iial unustagem igivana sarkastilist märkust, et sõnas "ilmajaam" on üks a-täht kogemata valesse kohta trükitud.

1 kommentaar:

  1. Meil on nali, et "Sildojad tulid ja majandus hakkas langema". Täpselt siis, kui Islandile ümber saime kolitud, hakkas isk langema ja langeb siiani, suht vabalangemisega. Nii et - eestlased, võimsad oleme!
    Kr.

    VastaKustuta