Külastajaid:

counter

esmaspäev, 9. märts 2009

Inimeseks küll, aga LOODETAVASTI siiski mitte islandlaseks

Alustuseks üks habemega anekdoot.
Mees tuleb koju ja näeb, et naisel on jälle vingus nägu peas. Võtab siis naise ette ja teeb selgeks, et mehe koju tulles olgu naine ikka positiivselt meelestatud. Naine seepeale: "Olgu peale, ma siis alustan headest asjadest. Nagu sa tead, on meil viis last. Neist neli ei murdnud täna ühtki käe- ega jalaluud."
Sain minagi kõigepealt teada hea uudise, selle kohta, et minu kennitala on lõpuks ometi valmis. Ainult et kasu sellest teadmisest polnud mitte halli sedasamustki, sest kui jõudsin ülalt alla, oli kell juba 15:40 ja vallavalitsus loomulikult suletud. Ning pank vaatas ja ütles, et nende süsteemis pole minu isikukoodi samuti sees. Millal sisse tuleb, ei tea... aga tule homme jälle. No ei ole ometi võimalik niisugune uimakott olla!
See on ilmselt aga alles asjade algus, sest siis on vaja hakata mõtlema, mida pangaarvega peale hakata. Siin maal ei saa nimelt ilma krediitkaardita teha mitte ühtki liigutust - osta lennupileteid, rentida autot, broneerida hotellitube ja nii edasi. Mul nimelt perekondlik sündmus planeerimisel, aga mida sa planeerid, kui asjad saabuvad ükskord siis, kui parasjagu saabuvad... Mitte et ma kõige vähemalgi määral unistaksin võimalusest minna oma kontoga miinustesse, mul pole seda lihtsalt vaja - aga sellist asja nagu pangalingi kaudu maksmist siin lihtsalt ei tunta.
See on see põhjus, miks oma tänasele sissekandele sellise pealkirja panin. Ju see minu sita iseloomu viga on, kui ma arvan, et parimad asjad avalikus halduses on need, mis toimuvad täpselt teadaoleval kuupäeval, kellaajal, kohas ja moel. Jäägu loominguline lähenemine kunstivaldkonna spetsialistidele!
Muidu vast suuremat uudist pole, kui et öö jooksul tegid teedemasinad imet ja nüüd on kogu Island ikkagi punktist A punkti B läbitav. Tarts küll rääkis, et tema kükitab koos külalistega kodus, auto lume alla mattunud, Kaldo pere teeb rääkides imelikke hääli ja Jaan pole üldse toru võtnud. Temast saab muidugi aru, abikaasa oli nädal aega kodust ära. Tunniplaanis oli ka paar auku sees, sest nädala plaan tuli alles reede pealelõunal, kui lapsed juba kodus, ja ega siis siinmail keegi arvutit nädalavahetusel ometi koolitööde jaoks kasuta! No nii tühi siiski see klassiruum polnud, kui tänasel pildil, ja lahendusi leidus ka nende jaoks, kes küll tulid, aga pillide-nootideta. Nii üht, teist, kui ka paberit paljunduste tegemiseks õnneks veel jätkub.
Teeolude kaardi vaatajate jaoks tähtis info: kui näete parempoolses tulbas esimest sümbolit, siis see tähendab "ilma pole üldse olemas". Kahtlane on välja minna ka piirkonda, kus näidatakse küsimärki. Meie mõistes maanteeamet nimelt jälgib teeolusid erilise hoolega ja pidevalt, ning kui juba mingi koha peal on märk, mis tähendab "ei tea sellest kohast midagi", võib eeldada, et jälgimisauto pole ligi pääsenud. Ehkki olen näinud, tegu päris kapitaalsete autodega.
22 päeva veel... (Inside info)

2 kommentaari:

  1. Eh, kas sa hakkad juba tundma muret, et ilma id-kaardi ja selle lugejata ei saagi midagi teha. Ehk, teisisõnu EESTI ONGI KÕVA IT RIIK :D Suvaisel ajal ID-kaardi kasutamine panga lehel ja asi korras. Tõsi, teatavad asjad võtavad paar päeva aega, aga sa saad seda kodust lahkumata teha.

    Paistab et oled korra ka pildi (alkohol) seal mail ära saanud.

    Üks küsimus veel. Kui palju sel seal kohalikke eestali on? Nagu tundub, pole sa seal ainus eestlane. Räägi ka temast. Otse muidugi ei pea aga väike tagainfo oleks abiks.

    Priit Pullerits,
    Pärnust :D

    VastaKustuta
  2. Krt, võtke mul see Saku Pilsner ära. Jälle suutsin eelmises kommentaaris jubedaid vigu tehtud :(

    Marko @ Priit @ Pullerits @ Eestist :)

    VastaKustuta