Külastajaid:

counter

neljapäev, 19. märts 2009

Minu flööt 23.02.2009 - 19.03.2009

Teatan sügava kurbusega, et täna lahkus minu juurest flööt, mida olin juba harjunud peaaegu et omaks pidama.
Sündinud vanade Aasia kultuurrahvaste parimate käsitööliste osavate näppude vahel ja olles seega hinna ja kvaliteedi kooskõlas täiesti optimaalne pill puhkpilliõppe alustamiseks globaalse majanduskriisi tingimustes, sattus lahkunu oma eluteel Aasiast Euroopa-Ameerika kokkupuutepunkti maalilisele Islandi saarele, kus tema eluülesandeks sai mängida tuntud muusiku Mati Põdra mitte kunagi füüsilist tööd teinud käte vahel kauneid meloodiaid andmaks viimatinimetatu õpilastele aimu puhkpillimängu peennüanssidest nagu õiged võtted, toonitekitamine ja nii edasi. See kõik tõotas enneolematut edu nii M.Põdra õpilastele kui talle endalegi.
Paraku leidub ka vanade kultuurrahvaste esindajate seas tõelisi kaabakaid, kes ei tee oma tööd südametunnistusega. Teine flööt, millega mängis üks Mati tublimaid puhkpilliõpilasi Olivia 5.klassist, nägi vaatamata oma samale päritolule flöödi moodi välja ainult väljastpoolt, kandes oma südames tõeliselt patoloogilist viha kõikide noorte muusikute vastu ja paisates oma sisemusest pidevalt välja kriiskavaid mõnitusi. Eriti rämedalt kõlas sellest koledast torust teise oktaavi re, õigemini ei kõlanudki sealt midagi.
Täna, pärast kahe tunni pikkust lootusetut võitlust, mille käigus jäi järgi proovimata ainult mängimine pea peal seistes, otsustas Mati viimases meeleheites teha ennastohverdava eksperimendi ja anda Oliviale proovida mängida enda pilli. Ja ennäe - kohe kõlasid nii teise oktaavi re kui ka muudki noodid!
Tunnustatud muusikapedagoogina teab M.Põdra muidugi juba ammu, et lapse edu üheks saladuseks on mängida juba esimestest sammudest peale võimalikult hea pilliga. Niimoodi ei jäänudki tal muud üle kui loovutada osa oma relvastusest ja võtta vahetuskaubaks too mängukõlbmatu ront...
Mis saab edasi, ei tea täpselt. Ilmselt tuleb Þorshöfni välja kutsuda Hiina Rahvavabariigi suursaadik ja teha talle noortele muusikutele psühhotraumade tekitamise eest vähemalt füüsiline noomitus.
Pildil olev pill pole juhtunuga seotud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar