Külastajaid:

counter

pühapäev, 22. märts 2009

Seekord töiselt

Kena pühapäeva kõigile! No tee või tina, aga isegi nädalalõppudel ei õnnestu kuidagi kauem magada kui kella kaheksani. Igasugu ulguvate tuulte ja kolksuvate kirjapiludega harjub ikka ära, möödasõitvatest autodest rääkimata - aga täna võis põhjus olla ka järjekordselt veidi muutunud ilmas. Ärgates tundus kõik ümberringi kummaliselt valge, ja minu kartused osutusidki sedakorda tõeks: öösel oli pisut lund jälle sadanud. Küll õhuke kiht, aga ikkagi piisav, et maa valgeks saada. Ilmajaam lubab sarnaste olude jätkumist veel kogu töönädala jooksul, ikka nii, et öösel paar külmakraadi ja kerge lumi, päeval paar soojakraadi ja sulatab... alles neljapäeval-reedel tuleb paaripäevane külmalaine. Vähemalt tuul on vaikne, lõuna pool marutab. Hakkan pikapeale aru saama ka islandlaste ühest lemmikütlusest: kui sulle ei meeldi praegune ilm, siis oota üks hetk - see muutub.
Eilses Pärnu Postimehes oli viimaste aegade kohta tavatult palju reisijutte, ka minu esimene korrespondents. Eks ma ole enamus asju juba siin ära rääkinud ka, lihtsalt lehe jaoks on vaja teistsugust formaati. Kes tahab, võib http://www.parnupostimees.ee ise vaadata. Pealkiri "Kaks Islandit". Kaubad ka järgmiste lugude suhtes juba koos.
Aga jah - kui omale nädalavahetuseks mingit tegevust ei leia, võid tõesti igavuse kätte ära surra. Minuvanused on üldiselt pereinimesed ja kükitavad laupäeviti-pühapäeviti kodus, kõrtsis käivad kas noored või vastupidi, vanad... tegelikult mõtlesin, et korra kuus võiks omale kindlasti lubada kuskile suuremasse kohta minna. Süvenengi hoolsamalt bussi- ja lennuplaanidesse edaspidi.
Seekord õnneks tegevust oli. Saabusid ühe uue õpilase trummid, mida ta oli ka lahkesti nõus teiste õpilastega jagama, kui neid tekib. Siin üks ja teine on käinud minu või Heidruni (direktor) käest vaikselt võimalusi uurimas ka juba, ega minul midagi selle vastu olegi (enda palganumber natuke sellest ju sõltub, häääääääästi magusad ületunnid) - ainuke asi, et mingit sihipäratut kolistamist ei tule, õpivad ilusti nooti lugema ja vajalikud tehnikad selgeks. Pidingi, pärast seda, kui sain komplekti üles sätitud, natuke ise trummimängu meelde tuletama, ja reede õhtupoolik oli ilusti sisustatud.
Laupäeval hakkasin mööda internetti ringi tuulama, et leida sobivaid õppematerjale. Õnneks neid ikka leidub nii noodi kui video kujul, seega saab sellega edaspidi hooletu olema. Vähemalt nendega, kes inglise keelest aru saavad. Tegelesin ka esmaspäevaste kooriproovi lugudega, vaatan neid täna tiba veel. Siis esmaspäevastele õpilastele natuke uut materjali, pisut netiinfi pealinna kandi vaatamisväärsuste kohta, ja ongi aeg põhku pugeda.
Muidu näidatakse täna ka käsipalli Eesti-Island, aga mul pole kodus sjönvarpi (telekat) ja kõrts on ka sellel kellaajal veel kinni. Eesti saab muidugi suhu, mul selles osas mingeid illusioone pole. Aga see selleks.
Kõige tähtsam minu jaoks: 8 päeva. Sjaùmst!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar