Külastajaid:

counter

neljapäev, 9. september 2010

Huvitav, miks just pianistid?

Eile oli tore algus Bakkafjörðuris. Uskuge või mitte, aga enamik lapsi oli suvevaheajal harjutanud, nii et asi läks täpselt sealt edasi, kuhu oli maikuus pooleli jäänud. Üks poiss ainult (Mart Eriku eakaaslane) tahaks nüüd plokkflöödi trummide vastu vahetada, iseasi kas see ka võimalikuks osutub. Laste komplekt muidu hirmpalju ei maksagi, paarsada eurot, aga ma olen ka päris kindel, et praegu mõeldakse vallavalitsuses pigem nii, et üks õpilane ja äkki tüdineb varsti ära - kas tasub? Ema ütles küll, et ostab või ise selle trummikomplekti. No vaatame.
Mõttepaus on mul tekkinud rohkem selle koha pealt, et millegipärast on just klaveriõpilased minu nõrk koht, kelle hulgas on "kaadri voolavus" konkurentsitult kõige suurem. Sellel aastal on jälle kuus tegelast sootuks ära jäänud ja seitsmes jätnud ennast poole koormusega (võttis teise pilli juurde). Ei suudagi seda millegagi mõistlikult seletada, kusjuures ise arvan jätkuvalt, et kõikidest neist pillidest, mida õpetan, mängin klaverit ikka kõige paremini. Aga parimaid tulemusi saavutan hoopis kitarri- ja flöödiõpilastega. No comments. Peab asja natuke uurima.
Lõppu väike selgitus, miks ma sellel õppeaastal piltidega nirutan. Mõtlesin nimelt, et ei hakka oma pagasit fotoaparaadiga tühja koormama. Praeguse seisuga nendest ilmakaartest, kuhu parimal juhul enne jõuluvaheaega jõuan, on sügistalvised pildid tehtud. Kontsertidel klõpsivad nagunii paljud. Ja kui midagi seninähtamatut tõesti silme ette jääb, saab hädapärast ka telefoniga pildistada.

4 kommentaari:

  1. Loe kommentaari sinu eelmise sissekande alt. Miski läks valesse kohta. Hea et seda kommentaari hoopistükkis Postmiehe kuhugi artikli alla ei pistnud:)

    VastaKustuta
  2. Mnjah, lugesin selle sinu versiooni läbi ja pani natuke mõtlema küll. No samas - kui sa veel näeksid, kuidas ma kitarrimängijatel käsi väänan ja flööditüdrukutel kontrollin, et nad ikka õigete lihastega hingaksid, kutsuksid ilmselt kohe miilitsa... :P

    VastaKustuta
  3. Pole hullu - suur Mait pani omal ajal koolis lauluõpilastele raamatuvirna lagipähe, et need õieti hingaksid - ja siis hoidis kätt kõhu peal. Pane end nüüd mõne pubekast plika asemele sel juhul. Mina lapsevanemana oleks sel juhul pannud oma lapse kohe hoopis klaverit õppima.

    VastaKustuta
  4. Jajaa - suur Mait kasutas tegelikult väga õigeid meetodeid, kui aus olla. Puhkpillide puhul värk pm sama. Aga klaverit õppima... seal tuleb ju teinekord kätt õpilase randme all hoida ja mõnikord mängida õpilasega neljal käel ja neis lugudes võivad käed ja muu vahetevahel ka risti minna...

    Pole ühestki mängijat saanud, keda on kaheksa meetri kauguselt läbi klaasseina juhendatud.

    VastaKustuta