Külastajaid:

counter

kolmapäev, 15. september 2010

Teine päev järjest...


Ilma osas muutusteta - ladistab teist päeva järjest ilma vahet pidamata ja tormid on päris korralikud. Eile üritasime Ristoga mitu korda skaipida, mõlemad tõid õuest ämbriga internetti, aga kui ämber tühjaks sai, oli ühenduse indikaator jälle punane, pilt ruuduline ja lõpuks katkes ära ka hääl. Tuli siis jälle uue ämbritäie järele minna... Eks ma hakka aru saama, miks madalrõhkkond teinekord depressiooni tekitab, nii et isegi meeldiv tööpäev suurt leevendust ei too. Ega jää vist muud lootagi, kui et see vihmaperiood ükskord otsa saab.


Aga nüüd ühest kulinaarsest elamusest. Põdramati on päris keskmise suurusega pervert vististi, söögi mõttes vähemalt. Peab ikka kõik jubedused oma elus ära proovima. Ühesõnaga, avastasin koduauuli poes mingisuguse singilise (ülemine pilt), pakend oli musta värvi ja peale kirjutatud "Hrefnukjöt". Sõnaraamatut polnud kuskil käepärast, vaatasin tolle lihaollusega tõtt, ise mõtlesin: näeb välja nagu mingi metsloom, ehk on näiteks põhjapõder - inglise keeles reindeer, tundub et ei lähe väga kaugelt mööda. Hind polnud ka kallim kui igasugu muudel sinkidel, nii et võtsin siis prooviks ära.


Hing ei andnud siiski rahu, kodus võtsin Google Translatori lahti ja kaesin perra. Selgus kiiresti, et hrefna on kääbusvaal (vt alumine pilt). Kujutasin ausalt öeldes midagi valgemat ja rasvasemat, ei teagi kohe paugupealt, miks seline mõte peast läbi käis. Maitse järgi ei öelnud küll midagi ära. Nõmm ehk peaks selle peale terve teadusliku loengu maha, aga mina, mats, nagu olen, mainisin ju juba pärast taliharjapäevale pühendatud jubeasjade söögiorgiat, et polnud seal midagi erilist - kõikidel asjadel vadaku maitse. Sellel hrefnukjötil oli siis jällegi tugev suitsu maitse, mis kõik muud maitsed ära tappis.


Nii julge ma siiski veel ei olnud, et võtta poest ka praadimiseks/grillimiseks mõeldud lihakäntsakas. Õigemini, täna oli "kõlblik kuni"-kuupäev, ja et üksi elades see poolekilone käntsakas mitte ühe jutiga otsa ei saa, kartsin, et ei seisa piisavalt kaua. Aga enne jõule loodan toda värki poes veelkord kohata, siis saab ehk Eestissegi vedada. Söömine muidugi omal vastutusel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar