Külastajaid:

counter

reede, 17. september 2010

Teise koolinädalaga ühel pool

Ootan hetkel ühe töökoosoleku algust, milles osalen Skype vahendusel - seniks aga mõned kokkuvõtvad juhtumised lähiajaloost.
Kõigepealt selline huvitav tähelepanek, et raha ei haisegi. Teadsin kogu aeg, et juunist asus üks mu (endine) lapsevanem valla noorsoonõunikuna tööle, aga seda ei osanud aimatagi, enne kui nägin, et ta ka kohalikus Samkaupis müüjana tööd edasi teeb. Hea mõte - peaks äkki pakkuma ennast kas koolisöökla kokaks või Eyrinisse pizzat küpsetama ja jooke välja kallama. Aegu annab ju sättida. Huvitav, mida arvataks Pärnu linnas, kui näiteks haridusosakonna juhataja Andrus Haugas läheks McDonaldsisse kassapidajaks?
Nunuh. Rääkis siis too integreeritud noorsoonõunik-müüja, et ühel põhikooli noorel meesõpetajal plaanis panna koolis bänd kokku, et 1)ega mul selle vastu ole midagi, ja 2)kas nad võiks kasutada muusikakooli ruume? No mis mul selle vastu olla saab, noor inimene ja huvi on, lasku käia... kui mängijad leiab. Mul jääb ainult üle talle sügavalt kaasa tunda, sest ega siis pillid ise mängima hakka, aga just seda kõik need muusikakooli poolelijätnud arvanud ongi (mõned koguni koos vanematega). Igatahes aga, olgu sellega kuidas olema saab, viibib õpetaja kellast kellani proovis kohal, sest ma ei salli seda lagastamist, mis kogu linnas pidevalt toimub. Pooltele tattlapakatele annaksin pidevalt püksirihma.
Oma tööasjust vast niipalju, et pilt hakkab suhteliselt selgeks saama, tase on igatahes ühtlasem kui möödunud õppeaastal. Võib töötada küll. Lihtsalt esimese klassi lastele on suhteliselt keeruline midagi seletada, kui nad veel lugeda ei oska.
Ja kohalikele poolakatele peaks üle küüru andma. Kujuta ette - kümmekond jõnglast koos vanematega tuleb direktori jutule, et ei taha koolis taani keelt õppida. Et peavad isegi islandi keelt õppima ja inglise keelt ka. Tiblad, raisk. Kes käskis sellisele vastikule maale ronida, kükitage oma Poolas edasi, ei pea isegi islandi keelt õppima. Ma loodan, et direktoril jätkub piisavalt selgroogu neid pikalt saata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar