Külastajaid:

counter

teisipäev, 28. september 2010

Ikka kuhjaga tööd, mida muud...


Eile polnudki jaksu mingi kirjatööga tegeleda. Esiteks oli pühapäeva öösel nii õudne orkaan (islandlased ise ütleks muidugi, et kisub vist vähe tuuliseks jah), et isegi väikesed meditsiinilised abivahendid ei suutnud piisavat und tuua. Sestap oli kogu eilse päeva pea paks otsas ja tegutsesin enamvähem autopiloodi peal. Rõõm oli muidugi seda suurem, et päeva jooksul selgus veel vajadus paar asjandust ära remontida. Basskitarril logises sealt altpoolt midagi ja sünteka pedaal ei olnud ka funktsionaalne. Esimesega läks libedalt ja teisega nusserdasin õhtu otsa ega saanudki jagu.


Siis püüdsin FB-s Kaitseliidu ühendorkestrile ka midagi seinataolist luua, tundub nii, et asjast on ikka veidi tolku ka. Vähemalt praegu mingid asjalikud mõtetevahetused juba käivad.


Koolis läheb muidu täitsa kenasti, lihtsalt nende esimese klassi pudinatega peab rohkem emasid õpetama kui lapsi endid (kes mõningatel juhtudel ei oska lugedagi, aga peale selle pole ma näiteks ka kindel, kas Zuzanna niigi palju islandi keelt oskab kui mina). Direktor tundub olevat selline hästi valge inimene, esimese asjana, kui koolis toitlustamine algas, korraldas selle ära, et õpetajaid loomaaia nägemisega mitte traumeerida. Pedagoogilisele personalile, mina kaasa arvatud, tuuakse siis proviant kodumajanduse klassi ja ajame omi jutte seal. Lukustatud uste taga muidugi. Igati tore mõte!


Üks asi veel, millest arusaamiseni minu mõistus ei küüni. Nagu vist tähelepanelik lugeja mäletab, hoiatas direktor mind ühe uue õpilase suhtes, et too pidavat olema disabled. No ma ei tea nüüd - esimesed kaks tundi oli lausa lust, kõik pani tähele, kõigest sai aru, kõik oli hoolsalt õpitud (ja väikese varugagi), suhtles vabalt... kui "disabled" seda tähendabki, võiks mul koolis temasuguseid palju rohkem olla. Lausa kõik. Julgesin siis pärast tänast tundi poisi emalt küsida, et mille poolest laps siis disabled on - ema ütles, et saab ettenäitamisest paremini aru kui seletamisest. No tule taevas appi, selle pisikese asja pärast diagnoos peale panna!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar