Külastajaid:

counter

laupäev, 14. november 2009

Akusid laadimas, vol.2

Mõtlesin, et vahepeal kirjutan ikka mõne rea ka. Sest kuigi ma ebausklik ei ole, põrutasin pealinna reedel, mis oli juhtumisi ka 13.kuupäev.

Nojah. Juba lennuki saabumine Thorshöfni hirmutas pisut. Ja trajektoor oli teistsugune kui tavaliselt, mil ta lendab madalalt koolimajast üle. Seekord ilmus lennuk nähtavale kõrgel-kõrgel, lendas sellise moega, nagu tahaks vähemalt Norrasse välja jõuda, ja alles tüki aja pärast tuli teiselt poolt maha. Kuigi see teoreetiliselt peaks keelatud olema, tegin paar pilti... video olnuks jubedam, lennuk kõikus ikka silmaga nähtavalt. Õhkutõusul hakkas juba stardiraja alguses jälle kõigutama.
Akureyri maandumine oli ka päris raske, nõrganärvilistel poleks soovitanud aknast välja vaadata. Maa tuli vastu paraja matsuga ja mõlemaid tagarattaid päris korraga maha ei saanud. Piloot hoiatas õnneks ette, et tuul teeb seatempe, aga issameiet pole seepärast veel vaja lugema hakata. Kõige selle peale tegin lennujaamas ühe õlle.

Akureyrist edasi Reykjavikki polnud probleeme, Fokkerit peetakse üldiselt väga turvaliseks lennukiks.
Nii, mille kasulikuga ma siis siiamaani olen tegelenud? Kõigepealt soovitus igaühele - kui nädalavahetuseks Reykjavikki asja, ostke KINDLASTI Welcome-kaart 72 tunniks. Huvitav, et selles infopunktis, kus http://www.isic.org/ tegi reklaami, et ISIC/ITICuga saab kaardi ainult 2000 ISK eest, polnud sellest midagi kuuldud. Läksin siis teisele poole letti, otsisin õige veebilehe üles ja näitasin. Siis helistas teenindaja kuhugi, ja sai teada, et on jah sihuke värk. Isegi natuke parem diil kui internetis kirjas - muidu maksab 72 tunni kaart 2400 ISK, aga ITICuga saab 30% alla, ainult 1680 raha eest. No milles küsimus. Selle kaardiga saab

- linnaliini bussides tasuta sõita, muidu 280 ISK sõidukord;
- kõikidesse muuseumidesse tasuta sissepääsu, muidu 300-1000 ISK;
- tasuta sissepääsu loomaaeda, muidu 600 ISK;
- tasuta sissepääsu ujulatesse, muidu 300-500 ISK;
- erinevatelt ekskursioonifirmadest ja söögikohtadest 5-25% soodustusi.

Täna käisingi loomaaias, hetkel puhkan pisut jalgu ja selga ning lähen kolistan siis paaris muuseumis ringi. Loomaaed oli selles mõttes täitsa pull koht, et sellist kontseptsiooni pole ma kuskil varem kohanud. Ei ühtki sellist looma, lindu ega kala, keda Islandi looduses ei leiduks. Ja kenasti ka kõik koduloomad-linnud välja pandud. Vot sellest ei saanud aru, kas kaks ringijalutanud kassi kuulusid ka ekspositsiooni või mitte.
Leidsin ka sellise poe, kus libeda keelega müüjaonu ei määri sulle pähe "hea hinnaga villaseid sokke, milles on ainult 20 protsenti sünteetilist kiudu", vaid kus sokid sisaldavad tõepoolest ka 100% villa. Hind natuke kõrgem muidugi, aga asja eest.
Siis sõbrunesin ühe käsitöökaupluse perenaisega, kes konsulteeris mind materjalide kulu teemal erinevate asjade kudumiseks, käisin ühes pillipoes, kus valisin vallavalitsuse mingi asjapulga jaoks välja mikrofonikaabli, teises pillipoes, kust tõin ära uued taldrikud purukspekstud vanade asemele, külastasin oma lemmikõllekat ja sain seal väikese kultuurišoki, kui nägin, kuidas mingi hoolitsemata karvakasvuga meesterahvas võttis välja vardad ja hakkas kuduma. Nüüd lähengi muuseumiringile, proovin jõuda ära vaadata nii viikingite esmaasustuse muuseumi, meremuuseumi kui fotomuuseumi.
Homne päev jääb šoppamiseks, katsun Kringlanisse jõuda. Eelmine kord oli seal ka suure suurusega riideid saada. Kaua sa ikka ühe ja sama püksipaariga käid...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar