Külastajaid:

counter

pühapäev, 29. november 2009

Ei ole Eesti ja islandi harrastajatel mingit vahet...

Eile oli siis see pidustus söömaaja, näitemängu ning lõpuks bändi+tantsu+tagaajamisega ära. Kuna olin 6000 islandi raha söödava-joodava eest natuke paljuks pidanud, vedasin ennast kohale enamvähem selleks ajaks, kui lavastus algama pidi.
Nojah. Vist ainuke vahe, mis eristab Eesti harrastajat Islandi omast, on rahaline taust. Kahtlustan, et mõni Eesti näitering ei saa omale lubada kutsuda professionaalset lavastajat ja valguskunstnikku ning tellida proffidelt fonosid. Pigem üritatakse Eestis rippuda kohaliku omavalitsuse nisa küljes ning hädaldada, kuidas riik kultuuritegijatest lugu ei pea. See selleks.
Aga muidu tuli täitsa lahe tükk välja. Seda muusikaliks nimetada on muidugi ilmne kunstiline liialdus, aga laulmist oli täitsa palju, osatäitjad pidasid viisi ja nii edasi. Pärast oli kõrvalruumis väike "esika pidu" ka loomulikult, võib-olla tuleb seda tükki lisaks esmaspäevale veel paaril korral väljaspool minu koduauuli mängida. Elame-näeme, aga ega ma ennast lõhki tõmmata ka lase.
Tantsule ja tagaajamisele ei viitsinud ausalt öeldes jääda. Rohkem nooremate inimeste värk, ja üldse - tantsimine mingi piduõhtu tähenduses (mitte klassikalise spordialana!) on horisontaalsete mõtete vertikaalne väljendamine. Kell oli juba niikuinii üle südaöö.
Veel jõudsin eile niipalju ühiskonnale kasulik olla, et sain jõulukontserdi islandikeelse kava kõrvalise abita kokku pandud, moodustasin kitarrile ja kummalegi bassimängijale kausta nendest lugudest, mida nad peaks väiksematele kaasa mängima, panin oma aknale kah ühe valgust produtseeriva tilulilu üles, hankisin normaalkõrgusega väikese arvutilaua ning panin oma blögale loenduri külge.
Ühe kasuliku info sain Tartsi käest ka, kui mõtisklesin teema üle, et miks peaks jõuluvana liikuma Islandi ja Eesti vahel, suured kotid maani - postiteenus on ju täiesti olemas. Siis vanad olijad täpsustasid oma kogemustest, mida nad on oma senises elus Eestisse saatnud ja mida sealt saanud. Tuli välja, et Islandilt ei kipu leidma tatart ega mannat. Õiget sinepit muidugi ka, aga see "moositootmine" on peaaegu et kogu Euroopa ühine häda, nii et seda ma juba teadsin. Aga tatar ja manna... nojah, eks peab seda siis kuidagi natuke kaasa vedama, kui jälle kahe riigi vahet liigun.
Nii. Päike tõuseb täna kell 10:45 ja loojub 14:53. Eks hingan natuke ka värsket õhku ja teen õhtul ehk mõne pildigi, aga muidu mõtlesin elamist koristada. Ajakirjanduses liigub laimujutte, nagu oleks mehed mingid räpapõrsad. Vale puha. Lihtsalt mehed koristavad siis, kui nad tõesti näevad, et ei leia mõnd vajalikku asja enam üles. Aga mingit padjast pudenenud tillukest suleebet nähes hüsteeriliselt kiljudes tolmuimeja järgi tormata... sorri.
Ja kui juba selleks teemaks läks, siis mehed koristavad ka põhjalikumalt. Ma võin selle peale lausa mürki võtta, et naised jätavad regulaarselt uksepiida pealt tolmu võtmata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar