Külastajaid:

counter

kolmapäev, 11. november 2009

Eks need asjad ikka liiguvad...

Jõulukontserdi kontseptsioon hakkab niisiis valmis saama. Vähemalt selles osas, mis tublidesse ja kohusetundlikesse õpilastesse puutub. Selge aga muidugi, et 30 õpilase hulka paar kärnast lammast ikka ära eksib. Nende põhjal siiski põhjapanevaid järeldusi kodusest kasvatusest tegema ei hakka, ehkki ütlen sedasama, mida juba Eestis ütlesin - kooliküpsust ei saa vaadata sünnitunnistusele trükitud kuupäeva järgi.
Jäägu need ekstreemjuhtumid siis lohakate ja lihtsalt kogenematute lapsevanemate südametunnistusele, mina näitan kõiki õpilasi täie küünilisusega täpselt sellest küljest, nagu nad ise õppida on tahtnud. Kui mõni nendest (või nende vanematest) suudab takkajärgi järeldada, et äkki on iseenda suhtumisega midagi viltu, kui esimese aasta õpilased jõuavad neljanda aasta omadele järgi ja neist ettegi, on see juba suur samm.
Muidugi, nagu kirjutasin ka täna Heidrunile, et nende paari kodaniku suhtumist parandaks tublisti, kui saaks järjekorra ukse taha tekitada. Mitte nii suure nagu sellel illustreerival pildil, vaid piisab mõnestki õpilasest ootelehel. Ning siis seanahavedajad, uksepaugutajad ja jalatrampijad kenasti fakti ette, et nüüd kas hakkad silmapilkselt korralikuks koolilapseks või võid omale Raufarhöfnist (56 kilomeetrit) õpetaja otsida.
Tahaks ausalt öeldes ka lubatud leheloo lõpuni kirjutada, aga hetkel on selline nullimoment peal, et mingit loomingulist sädet pole sees. Isegi blogi vägistan pisut. Homme on veel pikk tööpäev, reede hommikul ainult neli tundi ja siis lendan Reykjaviki peale tuulutama. Eks paistab, kas väike õhuvahetus lööb klaariks.
Lõppu kaks pooleldi inside-infi.
Esimene, et herr Vavilov tervitab kõiki eestlasi Islandil ja haub vaikselt mõtet millalgi selle õppeaasta jooksul asjad oma silmaga üle vaadata. Tema on minu siinviibimise perioodi jooksul siis üldjärjestuses üheksas, kes "seda mõtet haub", aga tegudeni jõudnud pole senini neist keegi. Elame-näeme.
Ja teine on teade kodustele - lambahakklihast kõlbab kotlette teha täiesti. Valmissegatud toormaterjali jäi homsekski üle. Aga võib-olla oleks pidanud hästi täpselt lugema, mida sisaldab salapärane purk minu riiulil pealkirjaga "LAMBA KRAFTUR", ja panema sealt ka miskit näpuotsaga taina sisse. Oleks ehk tiba rohkem lamba moodi tulnud, praegu on ükskama kõik, kas lammas, elevant või Lenin. Või olen ma siis ise lambaga juba niipalju ära harjunud, et pean seda maitset täitsa tavaliseks.
Hea küll, duši alla ja kotile. Kell ka juba palju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar