Külastajaid:

counter

pühapäev, 1. november 2009

Rahvatarkus: kui tööjärg on otsa lõppenud, tegele arvutiga

Eilses plaanis oli ühe pikema erialase teksti tõlkimine. Kõige libedamalt ei läinud, sest originaal oli Austraalia inglise keeles - ent kuna valdkond oli selline, milles ka eelnevalt koolitust saadud, aimasin situatsioonid ära ja kuskil kuue tunniga sai siiski tõlke kaante vahele.
Pärast seda ei võtnud aju muidugi enam mitte midagi muud vastu kui ainult mõne õlle, ja õhku jäi rippuma probleem, mida teha tühjaks jääma kippuva pühapäevaga.
Õnneks on arvuti selline asi, millega alati midagi teha annab. Arhiveerida (suruda kokku sellised failid, mida võiks tegelikult ära kustutada), lasta registrid üle, uurida, kas on huvipakkuvaid tarkvarauuendusi, no ja lõpuks ka füüsiliselt puhastada. Mul läppariga veel üks probleem. Kuna olen patoloogiline hiirevihkaja, ning teiselt poolt nõuab nootide kirjutamisel alteratsioonimärkide panek ümberlülitumist numbriklaviatuurile, on vasakpoolsed Fn ja Ctrl täiesti ära hooratud. Püüan siis nendega igasugu asju ette võtta, et nad päris ära ei tuleks.
Praeguseks olengi arvutivärgiga umbes kolmveerandil maal, kell kohaliku aja järgi on 14:09 ja kella 17:00 saab ühele poole. Jõulukontserdini on veel jäänud 45 päeva, ning homme saan lähemalt tuttavaks ühe täiskasvanud bassiõpilasega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar