Külastajaid:

counter

laupäev, 26. september 2009

Laupäev - generalnaja uborka*

* vene k. "suurpuhastus"
-----------------------------------

Nojah. Eks mu elutsemine siin meenuta mõnest otsast sõjaväeteenistuse aegu küll. Selle vahega, et sõjaväelinnakul olid müürid ümber ja püssimehed valvasid, et keegi müüride vahelt ilma loata välja ei pääseks, siin aga on tegelikult ainukeseks "müüriks" (ja sedagi minu jaoks) ühistranspordi liikumisgraafik. Ja sellel kuul erandina ka rahakoti paksus, sest Islandile naasmine tõi endaga kaasa tavapärasest suuremaid kulutusi.
Ja sellises rutiinses töörütmis, kus muutujateks ainult õpilaste mänguvorm ja menüü koolisööklas, hakkavad kujunema mingid rutiinsed rütmid ka puhkepäevadeks. Teine reedeõhtu järjest sättisin kõigepealt koolis järgmise nädala noodid järjekorda, siis tegin "arvuti sonaaditsükli" (1.osa: registripuhastus, 2.osa: cleanup, 3.osa: defragmentimine), siis kobisin mäest alla, tegin midagi toekamat süüa ning kobisin juba kella 20 paiku magama.
Tänast päeva alustasin kella 10 paiku kerge hommikueinega ja nüüd teen elamist korda - vahetan voodipesu, küürin sokke ja kaltsoone, ladustan reklaame (päris jube, kui palju seda nädalas ikka tuleb!) Selle nädalavahetuse lisakohustus on üks kitarr ära keelestada ja vaadata, kas ühest flöödist saab asja või ei.
Ning põhjusel, et sattusin netis guljaši retsepti otsides ühe väga asjatundliku blogi peale, proovisin siis sealse retsepti kohe ära. Tuli täitsa välja. Eks see rohkem kui tunniajaline liha hautamine küll tiba tüütu tegevus ole, aga laupäeviti-pühapäeviti võib.
Ja teine hea uudis, et ETV programm on nüüd saadaval ka Internet TV versioonis. Siiski tunnen, et võiks hankida ka mingi teleka moodi asjanduse kohalike programmide jälgimiseks. Aitab keele omandamisele paremini kaasa.
Esmaspäevast hakkavad koduauulis peale ka islandi keele kursused, poe kuulutustetahvlilt lugesin, aga ei saanud päris hästi aru, mis majas need toimuvad. Ilmselt ikka kuskil kooli lähistel, eks ma siis pea viis minutit enne alguskellaaega luurama hakkama...
Jõuluvaheajani veel 82 päeva.

1 kommentaar:

  1. Nendest kolmest asjast mida sa arvutiga tegid oleks piisanud ainult cleanup'ist. Miks?
    Mida sa oma masinasse pidevalt paigaldad ja eemaldad et sul on vaja registri puhastust ja defragmenteerimist? Kui Windowsi viimasest installist on möödas aasta või rohkem, siis võib seda teha aga selle aja peale kipub a enne ise hapuks minema ning siis on juba parem format. Aga noh, eks igaüks vaata seda enda mättaotsast ;-)

    VastaKustuta