Külastajaid:

counter

laupäev, 12. september 2009

Täiega ärarikutud nädalavahetus


Istun praegu oma töökabinetis, kõikvõimalikud sidevahendid (mobla, Skype) välja lülitatud või kaugemasse kaarde pandud. Ja püüan kooliasju kuidagi enda jaoks üles rivistada.


Sain eile (reedel) veelkordse kinnituse, et Bakkafjörðuris on tõepoolest 12 õpilast ja nad on huvitatud õppimisest täie koormusega, kaks korda nädalas.


See tähendaks kõige paremal juhul (kolm tundi kuni lõunani ilma igasuguse hingetõmbepausita pluss kolm tundi pärast lõunat ilma igasuguse hingetõmbepausita), et Bakkafjörðuri päev kestaks kella 15:30-ni. Aga tegelikult sellel kellaajal enam mingit õppetööd ei käi, ega liigu ka ühtki transpordivahendit!


OK, oletame, et vald lahendab selle probleemi kuidagi ajutiselt ära. Palub nendel õpilastel, kes tõepoolest külas sees elavad või kelle vanematel suurem liikumisvabadus, kauemaks kooli jääda ja leiab mulle isikliku autojuhi.


Aga sellisel juhul ähvardab mind endiselt sunnismaiseks jäämine.


Leppisin kevadel Heiðruniga kokku, et ühel reedel kuus saan pool päeva isiklikeks vajadusteks vabaks. Ja pool esmaspäeva. Nüüd kisub sinnakanti, et reede tahetakse teha Bakkafjörðuri päevaks, ja siis ei saa enam mitte millelegi sellisele istuda, mis kuhugi viiks. Kui keegi pole mind nõus Bakkafjörðurist Egilsstaðirisse sõidutama (170 km). Siis jõuaks õhtusele Reykjaviki lennule kell 19:25.


Oh... praegu on kell 13:35 ja ma pole kohe üldse targemaks saanud. Arvutamisest pea juba paks otsas.


Jah, ühest küljest jäme, isegi väga jäme papp ületundide eest küll. Pluss orlof ehk eesti keeles kompensatsioon ületundide eest väljateenitud puhkuse asemel. Seesama, mida üks kord aastas, 11.mail, välja makstakse ja mille eest Madis oma teiselepoolele ühel aastal köögikombainide klassi Lamborghini muretses.


Teisalt kripeldab, et Svalbarði sai ju ka lubatud. Mis praegu ei mängi mitte kuidagi enam välja.


Ainuke variant, mida mina näen, on püüda vallavalitsuses selgeks teha, et siin jätkub koormust tegelikult kahele õpetajale. Solfedzhotunnid, mis tegelikult muusikakoolis ka olema peaks (vähemalt mingil kujul), on täiesti olemata, ning Thorshöfni 15, Bakkafjörduri 12, Svalbardi 7 õpilast pluss 6 solfitundi annaks 67 õppetundi nädalakoormust.


Nagunii öeldakse selle peale, et raha on vähe ja õieti polegi teist. Aga mine sa isahane tea...


Hea küll, arvutan edasi ja katsun olulisi seadusi sinna kõrvale tõlkida. Ärge pahandage, kui ma toru ei võta!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar