Külastajaid:

counter

reede, 18. september 2009

Märg unenägu: 1 ISK = 0,1383 EEK

Mind hämmastab teinekord, kui soliidse ajalehe toimetuse inimesed käivad ringi nagu silmaklappidega hobused.
Sattusin Õpetajate Lehes peale ühele naiivitarist saksa keele õpetaja artiklile, kus ta muljetas oma Islandil-käigust. Alljärgnevalt natuke stiilinäiteid sellest loost, koos minu kommentaaridega:
* Ei kujutanud ette, et maailmas võib üldse olemas olla selline maa nagu Island. Maamees käis loomaaias, vahtis kolm tundi kaelkirjakut ja siis läks minema, öeldes: "Äi sellist looma ole küll olemas!"
* Avastas selle praegu Sinise laguuni nime kandva allika tervistava mõju üks mees, kes sai seal jagu nahavähist. Kui täpselt ei tea, mis haigus psoriaas on, ega siis pea seda ju ometi kuskilt leksikonist järgi vaatama - "nahavähk" on arusaadav igaühele!
* Island on kalasaagilt inimese kohta maailmas esikohal. Saare ümbrus on väga tursarohke, lisaks püütakse heeringat, moivat, meriahvenat, kiltturska, lõhet, vähesel määral ka vaala ja hülgeid. Kaks lauset kokku annavad uue bioloogilise avastuse: vaal ja hüljes on kalad.
* Nende /hobuste - M.P/ ainulaadsus seisneb muu hulgas selles, et nad oskavad teha mingeid külgmisi ratsasamme, mida ükski teine liik maailmas ei suuda. Oijah, tölt on päris kenasti lahti seletatud...
* Ostsin 500 Islandi krooni eest (1 Islandi kroon = 0,1383 Eesti krooni) karbi /haikala - M.P/ kojugi kaasa. Tahan ka kuskil sellise kursiga vahetada ! Ruttu mulle aadress !!!
* On üle 300 linnu- ja 800 putukaliigi, puuduvad aga kahepaiksed, sh konnad. Veel sarnaseid lauseid: puuduvad roomajad, sh maod; puuduvad rohusööjad, sh veised; puuduvad kalad, sh kilud.
Tervet lugu saab lugeda aadressil: http://www.opleht.ee/?archive_mode=article&articleid=2099. HOIATUS !!! Siin saarel vähemalt viis aastat töötanud inimestel (eriti Tarts) kaine peaga lugemine absoluutselt keelatud - võib tekitada häireid südame-veresoonkonna ja närvide funktsioneerimises.
Miks üks endast lugupidav ajaleht trükib ära sellist ibaneesi ega pöördu mõne kohaliku Uus-Eesti koolkonna esindaja poole, jääbki mõistatuseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar