Külastajaid:

counter

neljapäev, 8. oktoober 2009

Aga meie kandis juba kelgutatakse!

Töö mõttes oli tänane päev üpris tavapärane. See tähendab, et enamik õpilasi oli 1)kohal, 2)tunniks ette valmistunud, 3)asjad kaasa võtnud, ja 4)töötasid kaasa. Loomulikult esines mõnest punktist ka pisikesi kõrvalekaldeid, aga see on kohalikes oludes tavaline ja igati mõistetav. Mul selles mõttes savi, et vana bridžimängija mõistab ennast kindlustada halbade jaotuste vastu. Ja edasi arenevad need õpilased tasapisi kõik. Kuhu niiväga kiiret ongi?
Eelmise reede paiku maha sadanud lumi on nüüd juba kena nädalakese vastu pidanud, aeg-ajalt tuleb seda pisut juurdegi, ja ega mõne sentimeetri pärast nüüd keegi lumesahka küll välja ajama ei hakka. Oma koduõues ja maja ümbert sai pisut roogitud siiski, eeskätt vihjena, et kui ükskord siiski teid lahti lükkama hakatakse, siis Fjardarvegi 10 elab keegi, nii et paluks oma hunnikud kuhjata mujale. Näiteks minu naabrite maja (number 12) ette. Ähh, ei ela seal talvehooajal keegi, kuigi ma juba lootsin vaikselt. Tulid lihtsalt kuskil mai alguses, kõpitsesid suve jooksul maja ilusamaks ja lasid septembris jälle jalga.
Kuna künkaid siin jätkub, ka kooli ümbruses, on õpilased oma jalgrattad vahetanud põhiliselt kelkude vastu, ja suurtel vahetundidel käib päris kõva kelgumägede siledaks nühkimine. Mind isiklikult pole lume olemasolu kunagi häirinud, ja ega siin sellepärast ka külm ole. Natuke tuulisem ehk kui Eestis. Kuigi kes teab, kauaks seda lumevärki seekord jätkub. Viskasin pilgu nii Islandi kui norrakate ilmajaama veebi, ja mõlemate kinnitusel peaks homme-ülehomme tulema korralik soojalaine, kus ka +10 pole mõnel päeval võimatu. Nädala ennustust näitas ja niikaua stabiilset sooja - sellele ei tohiks küll praegune lumikate vastu pidada.
Homme on siis töönädala lõpp, peamiselt Bakkafjörduris. Selleks nädalavahetuseks tegevust natuke on, ja pean ehk ka klaverihäälestajaga kolm lauset vahetama. On keegi kodustatud ameeriklane, kes tuleb Akureyri kandist, kuigi näiteks klassivend Kaldo ei teadnudki, et seal mõni selle töö mees saadaval. Mulle teeb tolle klaverihäälestaja puhul natuke muret see koht tema meilis, kus ta kirjutab, et "kummagi kiriku klaveriga läheb umbes poolteist tundi ja kooli omadega vähem". Pole muidugi kogemusi, kas Islandil tehakse seda asja kuidagi teistmoodi kui Eestis, aga ei tea küll ühtki arvestatavat eestlasest häälestajat, kes ühe klaveri peale alla nelja tunni kulutaks...

1 kommentaar:

  1. ära selle klaveri pärast väga erutu. mul käis mees reykjavikist ja tegi kahe tunniga ära kaks kooliklaverit, koduklaveri ning midagi veel:))) Oleks kutsumata jätnud, oleks vähe rohkem hääles olnud:)))

    VastaKustuta