Külastajaid:

counter

neljapäev, 15. oktoober 2009

Pisut unejuttu

Muidu läheb mul ju jätkuvalt igati kenasti. Õpilased arenevad pisitasa, mõnega on isegi täiesti usalduslik vahekord tekkinud, jõulukontsert tuleb kindlasti sama vinge kui oli kevadine (ja võib-olla veel vingem), ning kui välja arvata Saaril toimunud sigadused, ollakse ka Eestimaal elu ja tervise juures.
Aga ma pean kiiremas korras võtma midagi ette oma unega, sest muidu võib minu seni täiesti laitmatus korras olev mootor valenoote taguma hakata. Eile Bakkafjördurist tagasi sõitma hakates tuli selline kohutav unekas peale, et tegin Thorshöfni tagasi jõudnult oma kaks plaanijärgset tundi ära, ronisin mäest alla ning jäin praktiliselt söögilaua äärde magama. Siis, kui õige uneaeg käes, polnud minust selle peale muidugi enam mingit magajat, kuigi kasutasin abivahendeid. Hommikul olin nagu rusikaga näkku saanud, kohvi suurt ei aidanud. Õnneks oli ainult kuus õpilast. Praegu on taas kord pea paks otsas, aga võin mürki võtta, et kui pikali viskan, siis und jälle ei tule... Kurat seda teab, mis see on. Ületöötamine igatahes mitte, sest töö juures puuduvad absoluutselt igasugused stressi tekitavad olukorrad.
Nüüd vastus küsimusele, miks mul selle unejutu juures selline pilt on. Eile ärkasin tagasisõidul selle peale üles, et autojuht võttis kiiruse oluliselt maha. Kohe nägin ka põhjust: pildil oleva topise elus suguvend lidus mööda teeäärt. Küsisin juhilt, kes see selline on, sain teada, et mink. Teise nimega ameerika naarits, vana raibe, kes muuseas, nagu lugesin, euroopa naaritsat väga peenel moel välja suretab. Suguliselt aktiivne isane mink pistab euroopa naaritsa emaslooma käima peale - aga need looted surevad mõne aja pärast ära. Siis, kui kepikõnd selleks hooajaks tehtud.
Nojah. Kuskilt oli mul kunagi selline inf, et ega Islandil peale polaarrebase teisi kiskjaid ei leidu. Võib-olla oli see inf siis farmerite mätta otsast vaadatuna, sest kahtlemata on ka mink kiskja. Lihtsalt lamba peale ta hammas ei hakka.
Olgu peale, teine katse pikali visata. Jõulukontserdini 62 päeva.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar