Külastajaid:

counter

teisipäev, 6. oktoober 2009

Reisibüroode bisness Eesti moodi: 4 x 3 hiireklikki = 1211 EEK

Kunagi natuke vähem kui pool aastat tagasi panin kokku üht lehelugu, kus vaatlesin võimalusi tutvuda Islandiga omal käel. Ja mainisin seal, et Eesti reisibüroodega suhtlemine on üksainus raharaiskamine.
Asi tuli uuesti meelde, kuna mult hiljuti küsiti, kas Reisieksperdi pakkumine http://www.reisiekspert.ee/default.asp/ac/reisiinfot/id/499/lan/ee on ka hea pakkumine.
Ei ole, sõbrakesed. Lugege kõigepealt selle reisi pealkirja. Avastate kindlasti kohe, et kõik kuumaveeallikad ja linnaekskursioon, nagu ka Blue Lagoon, on eraldi tasu eest.
Reisibüroo on isegi nii jultunud, et küsib lisatasu Flybusi eest, milline on paraku ainuke taskukohane võimalus Keflaviki lennujaamast Reykjavikki saada.
Ja nüüd nendest lisahindadest, aluseks Reykjavik Excursionsi poolt pakutav (kindlasti on ka konkureerivaid firmasid, nii kallemaid kui odavamaid, aga RE peaks kõige tuntum olema).
Flybus edasi-tagasi: eestlased küsivad 352 EEK, aga 3000 ISK on praeguse kursi järgi ainult 248 EEK. 104 raha nagu maast leitud!
Blue Lagoon: eestlased tahavad 635 EEK, aga 5900 ISK ei tule kuidagi rohkem kui 488 EEK. Pluss 147 raha Reisieksperdi kontole!
Golden Circle: eriti jõhker pügamine, Reisiekspert väidab, et asi maksab 1525 EEK, aga 9800 ISK tuleb kursi järgi 810 EEK. 715 raha (ikka plussiga)!
Linnaekskursioon: poolepäevast RE nimekirjast ei leidnud, ent kahe ja pooletunnine (millega peaks olulisemad objektid ära nägema) oli 4900 ISK. Eestlaste interpretatsioon: 750 EEK. Kursi järgi: 405 EEK. Võta või jäta - pluss 345.
Absoluutselt kõik nimetatud ekskursioonid, pluss Flybusi piletid, saab ära osta ükskõik millises maailma nurgas (sealhulgas ka Eestis) internetis viibides, ühelt ja samalt Reykjavik Excursionsi veebilehelt, pannes valitud asjad ostukorvi ja sisestades ainult ühel korral oma krediitkaardi andmed. Protseduur üle veerand tunni aega võtta ei tohiks.
Ja 1211 eesti raha on garanteeritult säästetud.
Sellest Reisiekspert muidugi oma veebilehel ei hinga, et kuni 11-aastased lapsed (kaasa arvatud) ei pea Reykjavik Excursionsi asjade eest midagi maksma.
Mida siis selle reisi pähe õigupoolest pakutakse? Lennupileteid läbi Copenhageni (miks just läbi Copenhageni, kui Stockholmi kaudu saab inimlikuma lennugraafikuga?) ja hotellituba, arvatavasti continental breakfastiga. Kõik selle looduslikult omapärase, mille pärast Islandit eelkõige külastada tasub, pead reisibüroo arvates 3262 ja minu arvutuste järgi 1951 EEK eest eraldi juurde ostma.
Ei saa tõesti aru, miks inimesed reisibüroodel ennast ikka veel pügada lasevad, ja veel individuaalreisidega...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar