Külastajaid:

counter

teisipäev, 20. oktoober 2009

Hea emotsioon päeva alguseks

Tulin just Þórshöfni kirikust, kus toimus koolikontsert. Kohalik kultuuritädi on asja ikka väga tõsiselt käsile võtnud ja tal on tehtud päris pikad plaanid. Eks katsun talle omaltki poolt natuke nõu anda.
Oli siis Akureyri sümfi keelpillikvartett (nagu Valmarilt kinnituse sain) ja väga hästi läbimõeldud kava, mis püüdis kõiki pille parimast küljest tutvustada ja pakkus kõige erinevamat muusikat - leidus Brittenit ja eurosonga, Mozartist ja Joplinist rääkimata. Väikese lisaboonusena, et kergelt kiilanev noormees teise viiuli puldi tagant mõistis üht koma teist ette võtta ka kitarriga, ja heas toitumuses alditädil on päris kena lauluhääl.
Þórshöfni kanti ei juhtu kuigipalju halbugi kontserte, headest rääkimata. Sestap sain koolipäeva alguseks positiivse laengu. Ja usutavasti lapsed ka, vähemalt 85% saalisviibinutest.
Ülejäänud 15 protsendile soovitan läbi lugeda mõni viisaka käitumise õpik, kui islandi keeles on seesuguseid välja antud. Ja edaspidi mitte reostada oma mölaga kunstitegemist. Ilmselt algavad sellised asjad ikkagi lastetoast pihta...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar