Külastajaid:

counter

neljapäev, 29. oktoober 2009

Näe jõudsingi ära oodata...

Ma vihkan jõule. Täpsemalt kretiinseid kaupmehi, kes on ilusast piparkookide küpsetamise ja rõõmuvalmistamise pühast teinud ostuhulluse ja sõbra väärtustamise võrdeliselt saadud kingituse maksumusega.
Hakkas värk pihta nüüd sellelgi maakera poolel. Eile tuli Husasmidjani reklaamleht. Elektriküünlad alates 399 ISK, olge lahked. Värvilised lambipirnid 229 ISK. Jõulutäht, muidugi kunstlik, 499 ISK. Kahemeetrine kunstkuusk 12 990 ISK. Hea küll, sellest saab veel kuidagi aru, islandlastel on pärispuudega nirusti. Aga mingid inglikujukesed 499 ISK eest... no mis liig, see liig.
Täna saatis oma ajakirja Rùmfatalagerinn, Islandi Jysk ühesõnaga. Kas keegi soovib jõuluvana pildiga käterätti, ainult 590 ISK? Või põlle kirjaga "Gledileg Jól" 1490 ISK eest? Aga ingliga klaaskuuli, kõigest 399 ISK? Jõulutähega pannakse Husasmidjanile 100 krooniga ära, Rùmfatalagerinnis pead maksma ainult 399 raha. Ja nii edasi.
Kõige kurvem, et leidubki lolle, kes jõulude sildi all sellist träni kokku ostavad ja isegi kingivad kellelegi. Pärast on muidugi pettumus suur, kui see kingitus umbes neli jõulu hiljem jälle ringiga tagasi jõuab.
Õnneks on minu asula pood piisavalt väike. Aga kujutan ette, mis võib toimuda Akureyri Glerartorgil, Reykjaviki Kringlanist rääkimata.
Ja nüüd, kõik koos, tuttaval viisil: Jingle Bell, Jingle Bell, Jingle all the way................
ÖÄK.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar