Külastajaid:

counter

pühapäev, 11. oktoober 2009

Tarts hirmutas ilmaasjata

Hetkel on siin Islandil vähemalt minu kandis täitsa soojad ilmad. Vist kolmapäevaks lubati isegi +10 kanti. Sügiseti tähendavad soojad ilmad teadagi madalrõhkkonda ja seepärast pole ka ime, et hommikune ärkamine oli kuidagi raskevõitu. Ehkki kotile kobitud sai eile isegi enne kella 22.
Päeva esimeses pooles koristasin väheke, kirjutasin ja skaipisin ning hilisel pärastlõunal siirdusin siis kaema, mida klaverihäälestaja muusikakooli mänguriistaga korraldanud. Jumal tänatud, oli täitsa hästi ära häälestanud ning saavutanud isegi kaliibri 442 Hz! Mine võta nüüd kinni, kas asi oli selles, et see onkel on järjekordselt üks, kellel eestlastega kokkupuuteid olnud, või selles, et see maanurk mehele hästi maksab, aga Tartsi hirmujutud karmidest meestest, kes suudavad kahe tunniga neli klaverit nässu keerata, sedakorda küll paika ei pidanud.
Ja kui juba kord sai kooli mindud, tegin ära ühe asja, mida korduvalt olin tulevikku lükanud. Tõstsin kogu CD riiuli lauale tühjaks, toppisin ühekaupa arvutisse, vaatasin, mida ette lõi, ja ladusin siis nelja hunnikusse - muusikaplaadid, dataplaadid, softiplaadid ja tühjad. Nagu võiski arvata, olid asjad alguses nii segi kui segi, aga paari tunniga suutsin ennast sellest hunnikust läbi närida. Vähemalt pole selle õppeaasta lõpuni seda muret, et toorikud otsa saavad, nagu alguses kartsin. Tunistan üles hirmsa kuriteo, et võtsin kümmekond endalegi koju. Iial ei tea, millal mõni hea musa või film näppu juhtub.
Eestis toimuvast sain kõigepealt Marie käest teada, et neil nüüd kah koduloom (kollasekirju kass, lõigatud emane, kaheaastane, nimest ei saanud aru), ja seejärel kuulsin, et Saaril olid laupäeva öösel metssead kogu meie heinamaa võimsalt üles tuhninud. Tsiteerides klassikuid, teeb emake loodus kõikidesse headesse plaanidesse omi korrektiive. Oli nimelt selline pisike mõte, et sügisel üles künda, kevadel kultivaatoriga peale ja siis muruseeme - aga pärast sigudike külaskäiku saab suhteliselt südamerahuga sügiskünni raha kokku hoida. Või vähemalt poole sellest. Aga pilte tahaks näha sellest rüüsteretkest küll !
No nii. Jõuluvaheajani veel 65 päeva. Ekvaatoripidu peame 23.oktoobril.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar